/ Вуковић и Кашћелан
10/08/2021 u 20:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан организовао пријем за црногорску атлетичарку Марију Вуковић

Градоначелник Пријестонице Цетиње је нашој атлетичарки уручио новчану награду пет хиљада еура и честитао одличан наступ на престижном такмичењу

Градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан организовао је пријем за црногорску атлетичарку Марију Вуковић, која је на Олимпијским играма у Токију освојила 9. мјесто. Кашћелан је нашој атлетичарки уручио новчану награду вриједну пет хиљада еура и честитао одличан наступ на овом престижном такмичењу на којем је, како је оцијенио, достојанствено представила Црну Гору.

- Било је задовољство гледати Вас у Токију, не само због значаја такмичења на којем сте учествовали, него и због начина на који сте представљали своју земљу и емоције коју сте подијелили са нама, због Цетиња које је ваше и тог нашег манира, који сте понијели у свијет, да све буде искрено, чисто и од срца- казао је градоначелник.

Према његовим ријечима, Пријестоница Цетиње и Црна Гора били су са Маријом за вријеме такмичења током којег је показала зашто је велика спортисткиња.

- Ваш професионални успјех већи је од резултата на табели што, уосталом, показује и позив за учешће у Дијаматској лиги, али и чињеница да се то постигнуће мјери и снажним мотивом код бројних дјевојчица и дјечака из Црне Горе који су након вашег наступа на Олимпијским играма пожељели да буду као ви- навео је Кашћелан.

Он је оцијенио да је Вуковић најбољи узор младима, али и примјер како се уз пуно труда, одрицања, воље и подршке првенствено породице, могу постићи врхунски резултати.

- Морамо као друштво више улагати у спорт и спортску инфраструктуру, и омогућити адекватне услове за тренинг младим талентима- навео је Кашћелан.

Вуковић се захвалила градоначелнику на пријему и подршци.

- Цетиње је мој град, мјесто гдје сам одрасла, гдје су моји пријатељи и породица. Надам се да ће бити повода за нове сусрете и славља. Наредне Олимпијске игре су већ за три године и надам се да ће бити још боље у Паризу- навела је она.

Вуковић је казала и да се радује учешћу у Дијамантској лиги.

- То је моја прва Дијамантска лига и надам се да ћу дати свој максимум. Можда буде боље него на Олимпијским играма, али да не говорим ништа унапријед- рекла је она, додајући да ће након кратког предаха наставити са тренинзима и другим обавезама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:43