Црногорски каратисти / - Фото: КСЦГ
27/11/2021 u 19:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кенан Никочевић шампион Балкана, Филип Бакић сребрни

Црногорски каратиста Кенан Никочевић освоjио jе златну медаљу, док jе сребрни био Филип Бакић у катама другог такмичарског дана Балканског првенства за кадете, jуниоре и млађе сениоре у Риjеци

Никочевић jе у конкуренциjи млађих сениора, у црногорском финалу, савладао Бакића одлуком судиjа 25,86 - 24,94.

Нови првак Балкана као првопласирани прошао jе први круг такмичења (24,06), а био jе наjуспjешниjи и у другом (24,94) и изборио финале.

- Конкуренциjа jе било изузетно jака, турнир jе окупио наjбоље каташе региона у конкуренциjи млађих сениора. Утисци су феноменални - рекао jе Никочевић агенциjи Мина.

Он се захвалио друговима из сениорског ката тима, Владимиру Миjачу и Ариjану Кочану и тренеру Алмиру Цецуњанину.

Бакић jе као трећепласирани (24,4) изборио други круг, у коjем jе био наjбољи у своjоj групи (25,72) и пласирао се у финале.

- Задовољан сам оствареним резултатом, конкуренциjа jе била jака. Задовољан сам како сам одрадио шампионат, али увиjек може боље. Слиjеди Европско првенсто у Прагу. За све постигнуто хвала тренерима Бисерки и Тиjани Радуловић, као и другарицама из клуба и репрезентациjе на великоj подршци - казао jе Бакић.

На корак од побjедничког постоља био jе и Ариjан Кочан, коjи jе у мечу за бронзану медаљу изгубио од Уроша Суботе из Србиjе (25,28 - 24,6) и освоjио пето мjесто.

Као петопласирани завршио jе и млађи сениор Немања Jововић, коjи jе у мечу за бронзану медаљу изгубио од Сандра Крешића из Босне и Херцеговине 8:0.

Црна Гора уочи последњег такмичарског дана има по двиjе златне и сребрне и четири бронзане медаље.

Златна jе jуче била млађа сениорка Милена Jовановић, сребрну медаљу освоjила jе кадеткиња Jована Дамjановић, а бронзане кадети Балша Воjиновић и Ненад Ђуричић, jуниор Лазар Потпара и млађи сениор Матиjа Боjић.

Сjутра, послjедњег такмичарског дана на програму су екипни наступи, а Црну Гору представлjаће ката тимови - мушки кадетско-jуниорски и женски у конкуренциjи млађих сениорки.

Мушки кадетско-jуниорски тим чиниће Алекса Jанjић, Аjсел Гершвиц и Никола Милић, док ће женска екипа наступити у саставу Мила Мраковић, Маша Ђукановић и Џена Цановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:08