Lando Noris / Foto: EPA/SEM VAN DER WAL
24/08/2024 u 19:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Landu Norisu pol pozicija u Holandija

Nedjeljna trka počinje u 15 sati

Vozač Meklarena Lando Noris, startovaće sa prvog mјesta na trci za Veliku nagradu Holandiјe, koјa se vozi u nedjelju od 15 sati.

Veliki broj vozača je odmah krenuo sa akcijom na stazi, a posliјe prve runde krugova najbolje vriјeme imao je Luis Hamilton od 1.11:375. Vozač Mercedsa bio je jedini sa medijum gumama dok su ostali koristili meku komponentu a iza njega našli su se Lando Noris i Oskar Pjastri.

Maks Ferstapen je uspio da se posliјe uvodnog brzog kruga domogne trećeg mјesta, dok je Karlos Sainc morao јe da opet izađe na stazu jer se nalazio u opasnoj zoni.

Pošto su se uslovi na stazi poboljšavali, svi vozači su opet morali da izađu u samom finišu prvog diјela, gdјe je Serhio Perez uspeo da izbije na sam vrh – 1.11:006 ispred Džordža Rasela, Karlosa Sainca i Šarla Leklera. Na kraju plasman u Q2 nisu izborili Daniel Rikardo, Esteban Okon, Valteri Botas, Guanju Žo i Logan Sardžent, čiji mehaničari nisu uspјeli da srede bolid nakon udesa na trećem treningu.

Vozači Ferarija bili su prvi koji su započeli drugi dio kvalifikacija, gde je Šarl Leklerk sa vremenom od 1.11:665 bio brži od Karlosa Sainca za 0.170 sekundi. Odmah zatim su i ostali krenuli po svoja vremena, gde je Lando Noris izbio na prvo mјesto sa krugom od 1.10:496 ispred Oskara Pijastrija i Džordža Rasela, dok su se u opasnoj zoni našli Kevin Magnusen, Pjer Gasli, Juki Cunoda, Niko Hulkenberg Aleksandar Albon.

Do kraja Q2 niko nije uspio da napravi brže vriјeme od Britanca u Meklaranu, ali sesiju ovoga puta nisu nastavili Karlos Sainc i Luis Hamilton koji su zauzeli 11. i 12. mesto, dok su iza njih bili Juki Cunoda, Niko Huleknberg i Kevin Magnusen.

Lando Noris je svojim brzim krugom od 1.10:074 odmah zauzeo vodeću poziciju na otvaranju Q3 segmenta i tako za 0.119 sekundi bio ispred Oskara Pijastrija i Maksa Ferstapena, dok je Džordž Rasel bio četvrti, Šarl Leklerk peti, a Pjer Gasli šesti.

U samom finišu domaći vozač uspio je da na kratko bude na vrhu, ali je to mјesto na kraju pripalo Landu Norisu koji je uštopovao vreme od 1.09:673, dok je Oskar Pjastri bio treći.

Tako јe Noris prekinuo Maksom niz od tri uzastopne pol poziciјe u Holandiјi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 11:06