Црногорске рукометашице / - Фото: РСЦГ
02/08/2021 u 14:58 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лавице поручиле: Добра увертира, у четвртфиналу нема поправног

Морамо да одиграмо много боље, прије свега у одбрани, али и паметније у нападу јер све мечеве које смо изгубили, нисмо изгубили у позиционом нападунего јер смо дозволили, противницама да нас контрирају, казала је Марина Рајчић

Рукометашице Црне Горе поражене су у мечу са Холандијом, али показале су да имају воље и жеље и да у четвртфиналу неће бити пуки епизодисти.

Дијана Мугоша је истакла да ако буду у четвртфиналу играли циjелу утакмицу као последњих 13 минута против Холандије, мисли да за „лавице” нема зиме.

– Овдjе смо жељели побjеду, али смо приjе свега градили игру за четвртфинале и очекуjем да све слегне на право мjесто када буде наjвише требало - поручила је Мугоша.

Ђурђина Jауковић је поручила да су наjвећи проблем тактичке грешке.

- То су ствари коjе ни jедан противник не прашта и сви ће то да казне. То jе урадила Норвешка, то jе урадила Кореjа, данас и Холандиjа. Из сваке наше техничке грешке они су забили гол и након тога jе тешко вратити се. Само jе тих 13 минута било на високом нивоу и то нам може бити смjерница за оно што долази - навела је Јауковић.

Јелена Деспотовић је истакла да је добро jе што су се послиjе оноликог минуса вратили и направили добру увертиру за Русиjу.

- Холандиjа jе тркачка екипа, казниле су сваку нашу техничку грешку лаким головима. У четвртфиналу са нас очекуjе другачиjи меч, Рускиње су актуелне олимпиjске шампионке, веома су jаке. Што се мене лично тиче, задовољна сам што сам данас коначно пробила лед и очекуjем jош боље партиjе у наставку игара - наводи Деспотовић.

Голманка Марина Рајчић је казала да је овај пораз, веома добра лекција. 

- Свјесне смо шта можемо и колико можемо, а шта све нисмо дале. Једва чекам следећу утакмицу, највјероватније ће то бити Русија. Играле смо саа њима и познајемо се добро, знамо колико можемо и колико могу оне. Морамо да одиграмо много боље, прије свега у одбрани, али и паметније у нападу јер све мечеве које смо изгубили, нисмо изгубили у позиционом нападунего јер смо дозволили, противницама да нас контрирају. Морамо то да исправимо јер више нема поправног - закључила је Рајчић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:04