Рукометаши Црне Горе / - Фото: РСЦГ
18/12/2021 u 13:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Лавови" од понедјељка поново на окупу

Мушка сениорска репрезентациjа окупиће се у понедjељак у Подгорици, гдjе ће током наредне седмице одиграти приjатељске утакмице против Куваjта и Косова

Биће то прилика да селектор Зоран Рогановић на дjелу види играче коjи конкуришу за мjесто у тиму на Европском првенству коjе се одржава у jануару, али и момке коjи су на ширем списку и на коjе стручни штаб рачуна за будуће акциjе.

На списку селектора Рогановића за предстоjеће приjатељске утакмице налази се 25 играча.

- Припремљен jе комбиновани састав играча коjи су завршили обавезе у клубовима. На њему су играчи коjи су дали велики допринос током квалификациjа за Европско првенство и они ће радити у специjалном режиму тренинга. Ту су и играчи коjи до сада ниjесу били у А тиму или у дужем временском периоду ниjесу били дио акциjа, због немогућности да се услед пандемиjе корона вируса, окупимо у ширем саставу и учествуjемо на турнирима са Б тимом или младом репрезентациjом. Они ће током наредне седмице добити прилику да се докажу стручном штабу и увjере нас колико су напредовали. Захвалност Савезу на прилици да по први пут позовемо оволико играча за неку акциjу. Увjерен сам да ћемо имати одличне услове за рад и да ћемо предстоjећу седмицу искористити на наjбољи начин – казао jе селектор Рогановић.

Припреме за учешће на Европском првенству, на коjем ће у групи А играти у Дебрецину против Данске, Словениjе и Сjеверне Македониjе, „лавови“ почињу 2. jануара.

Од 7. до 9. jануара очекуjе их учешће на турниру у Шваjцарскоj, на коjем ће осим домаћина, одмjерити снаге против Украjине и Португала.

Први меч на смотри наjбољих селекциjа Европе, Васко Шевалjевић и саиграчи одиграће 13. jануара против Данске, два дана касниjе очекуjе их окршаj против Сjеверне Македониjе, док jе за 17. jануар заказан дуел против Словениjе.

-  Од 2. jануара бићемо у комплетном саставу, након што преостали репрезентативци заврше своjе клупске обавезе. На том окупљању рачунамо на 16 играча коjи ће представлjати Црну Гору на шампионату Старог континента – закључио jе Рогановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:30