Радојица Чепић / - Фото: РСЦГ
24/01/2022 u 08:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Лавови" против Олимпијског шампиона

Француска jе актуелни олимпиjски шампион, а осваjач jе чак 12 златних медаља на наjвећим такмичењима, jасно jе какав jе то изазов за "лавове".

Колико год да jе тешко послиjе пораза од Холандиjе, „лавови“ мораjу наприjед – наредни изазов на Европском првенству у Мађарскоj и Словачкоj jе окршаj против Француске коjи се игра у понедjељак у 20.30 сати.

Биће то наjтежи могући испит за изабранике селектора Зорана Рогановића, jер излазе на мегдан селекциjи коjа jе актуелни олимпиjски шампион, а осваjач jе чак 12 златних медаља на наjвећим такмичељима и по мишљењу многих селекциjа коjа jе показала наjвећу доминациjу у историjи спорта.

И док наши немаjу што да изгубе у шестом мечу на шестом учешћу на првенствима Европе, Никола Карабатић и саиграчи желе да се побjедом искупе за лоше издање и убjедљив пораз од Исланда у претходном колу.

Селектор Рогановић свjестан jе да jе његов тим могао и морао више против Холандиjе, али вjеруjе да ће ова лекциjа добро доћи „лавовима“ за нека наредна такмичења.

- Чини ми се да смо требали и могли боље, међутим било jе неколико фактора коjе ниjесмо могли да исконтролишемо и то нас jе коштало пораза. Имамо штошта да извучемо са турнира, да на следећем не бисмо правили исте грешке. Неке ствари смо научили из Граца приjе двиjе године. Скупо плаћамо те грешке, али сам сигуран да нас ово неће пореметити - рекао jе Рогановић.

Некадашњи десни бек „лавова” сматра да пораз ниjе покварио расположење у екипи.

- Видим по екипи да jе добра атмосфера, малтене jе истао као кад добиjемо. Наравно, не може бити иста, али се трудимо да нас ово не омете и не засмета превише у нашим плановима. Окрећемо се Францускоj, да се покажемо у добром свjетлу - рекао jе селектор Црне Горе.

Да можете да вратиите вриjеме, да ли бисте нешто другачиjе урадили на jучерашњоj утакмици?

- Искрено речено, не бих. Моjа улога jе да направимо што бољи резултат, али ми jе важно да се играчи у клубове врате здрави и прави. Жао ми jе што се Мирко Радовић повриjедио, само се надам се да ће што приjе вратити. Било jе мало приче око измjена Вуjовића и Чепића, а то су момци коjи ће нам у репрезентациjи ваљати у предстоjећих 10 или 15 година. Jедноставно, не желим да играче доведем у ситуациjу као када се Милош Вуjовић раниjе повриjедио у квалификациjама и нисмо га имали готово годину. Ови момци су будућност, водиће репрезентациjу у саме завршнице оваквих турнира.

Пораз Француске од Исланда оставио вас jе у игри. Двиjе побjеде вас воде у полуфинале, да ли смиjете о томе уопште да размишљате?

- Договорили смо се да размишлjамо само о слjедећем мечу. Ова генерациjа jе први пут у главноj рунди и одлучили смо се да мислимо тако. Докле ће нас то одвести, видjећемо. Од неког следећег такмичења гледаћемо више унаприjед, али сада jе наjбитниjе да уђемо 100 одсто концентрисани на следећег противника, без икаквих калкулациjа, већ да оставимо добар утисак.

Како изненадити Француску?

- То jе екипа коjа такође има пуно проблема, много jе играча ван тима, селектор такође. Мислим да нам одговараjу њихови стил и ритам игре. Инсистираjу већ дуже вриjеме на физичкоj игри, али мислим да имамо играче да се одупремо свакоj екипи и играмо рукомет какав ми хоћемо. Сигуран сам да ће бити баш физички jака утакмица. Нема ни говора о паду или губљењу концентрациjе - поручио jе Рогановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:16