Rukometašice Crne Gore počele EHF sedmicu / -STEFAN IVANOVIC
21/10/2024 u 18:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Lazović: Vjerujem da ćemo uspjeti da sprovedemo sve što smo zamislili

"Lavice" u ovoj EHF sedmici očekuju dva zajednička treninga i meč zatvorenog tipa protiv Hrvatske

Drugi put pod komandom nove selektorke Suzane Lazović okupile su se najbolje rukometašice Crne Gore, koje su započele novu EHF sedmicu, pretposljednju pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj (28. novembar – 15. decembar).

"Lavice" će do četvrtka trenirati u Podgorici, a onda putuju u Hrvatsku, gdje će odraditi zajedničke treninge i odigrati meč zatvorenog tima sa "kockastima.

Rivali na EP biće Srbija, Češka i Rumunija.

- Sad smo dogovorili sa Hrvatskom, sljedeće okupljanje će biti sa Slovenijom. Dva zajednička treninga i utakmica, mislim da je to dovoljno za pripremu, s obzirom na to da djevojke već igraju vrhunske lige i dodatni meč bi doveo igračice u rizik od povrede. Ovaj period ćemo iskoristiti da vidimo šta nedostaje, kako bismo se adekvatno pripremili za predstojeće Evropsko prvenstvo - poručila je Lazovićeva.

Tek sjutra će selektorka moći da računa na sve igračice na treningu.

- Vjerujem da ćemo uspjeti da sprovedemo sve što smo zamislili u ovoj EHF sedmici. Imamo veliku rotaciju i mislim da će biti dovoljno protiv Hrvatske da pripremimo i taktički i tehnički sve što nam je potrebno za Srbiju, Rumuniju i Češku.

Test mečevi sa Hrvatskom i Slovenijom pred EP, smatra Lazovićeva, biće dovoljni da se ekipa pripremi za iskušenja Debrecinu.

- Bilo je teško da se organizuju prijateljske utakmice, jer smo kasno krenuli da to radimo, ali su Hrvatska i Slovenija bile voljne da nam izađu u susret. To su u ovom momentu najbolji mogući protivnici - istakla je 32-godišnja Lazović.

Odbrana će biti primarna i na njoj će "lavice" najviše raditi.

- Ključ svake utakmice biće odbrana. Probaćemo nakon toga da izvedemo "brzi centar" i tranziciju, a važno je i vraćanje u odbranu. Što se tiče napada, potrebno je da metodološki razložimo sve akcije kako je potrebno, da budemo disciplinovane i ispoštujemo međusobni dogovor, koji će biti najvažniji.

Do početka EP ostale je 39 dana, dakle, dovoljno vremena da se skeniraju rivali.

- Vjerujemo da ćemo uspjeti da pripremimo na najbolji mogući način i da odradimo analizu kako je potrebno. Crna Gora je već imala iskustvo igranja i sa Srbijom, i sa Rumunijom, i sa Češkom. Očekuju nas tri jaka protivnika, a sigurno je da sve zavisi od nas, od toga koliko ćemo spremno dočekati i ući u mečeve.

Nije Lazović željela da govori o ambicijama na EP.

- Cilj je da damo maksimum, ispoštujemo dogovor i napravimo timski duh. Ono što je uvijek krasilo "lavice" je glad. Ta glad je na kraju uvijek donosila rezultat - poručila je najmlađa selektorka u istoriji žesnke rukometne reprezentacije Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 18:55