Ратко Ђурковић / - Фото: СД Црвена звезда
20/01/2022 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Легенда црногорског рукомета на клупи Звезде

Легендарни црногорски рукометаш Ратко Ђурковић нови је тренер београдске Црвене звезде

Ђурковић је последњи ангажман имао у Кувајту, у екипи Ал-Кураин, а као први тренер до сада је предводио Ловћен са којим је освојио Куп Црне Горе 2011. године, Пелистер и мађарски Комло. Са бањалучким Борцем је био шампион БиХ у сезони 2016/2017, радио је за Ал-Рајан и током две сезоне у Орошхазу у мађарском шампионату.

Опробао се и у женском рукомету као тренер грчке екипе Орми из Патре.

Он је после првог тренинга рекао да је упознат са стањем у екипи и очекивањима и да му је драго што његови бивши саиграчи Ненад Перуничић, Драган Шкрбић и Огњен Кајганић мисле да може да води Звезду и оствари добре резултате.

Играчку каријеру, током које је био познат као један од најпоузданијих и најбољих дефанзиваца, почео је у матичном Ловћену. Наставио је у Металопластици и Синтелону, између још једног наступа у Ловћену, затим и Партизану. Инострану каријеру је градио у Бидасои и четири године у Пик Сегеду, где је играо са Ненадом Перуничићем. Прије завршетка каријере у Ловћену, једну сезону је носио дрес сарајевске Босне.

Био је дио репрезентације која је освојила бронзу на Свјетском првенству 2001. године у Француској, као и дио селекције која је освојила четврто мјесто на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године. Наступао је за СР Југославију, СЦГ и Црну Гору од 2006. до 2008. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:30