Učesnici završnice kupa / -FOTO: Stefan Ivanović/RSCG
19/05/2023 u 14:03 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lovćen i Budvanska rivijera u finalu prije finala

U drugom polufinalnom meču Kupa Crne Gore za rukometaše igraju Rudar i Sutjeska

Zavjesa na klupsku sezonu biće spuštena predstojećeg vikenda u "Bemax areni" u Podgorici. Rukometaši Lovćena i rukometašice Budućnost Bemaksa osvojili su titule prvaka, u nedjelju će biti poznati i pobjednici Kupa Crne Gore.

U polufinalnim duelima u konkurenciji muškaraca, u subotu će se sastati Lovćen i Budvanska rivijera (16 sati) i Sutjeska – Rudar (18.30). Finale je u nedjelju u 18 sati. Duel Cetinjana i Budvana je svakako finale prije finala i ona ekipa koja bude bolja u subotu biće u nedjeljnom finalu bliža trofeju.

-Ne bih smatrao Lovćen i Budvansku rivijeru favoritima, jer jedan loš dan na ovakvim turnirima može da bude jako nezgodan. I ekipe iz drugog polufinala imaju realne šanse i mogu da očekuju da osvoje Kup - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Vlatko Đonović, trener Lovćena i potom se osvrnuo na susret sa Budvanima.

-Igrači se odlično poznaju i mislim da jedni druge ne možemo da iznenadimo - dodao je Đonović.

S druge strane, trener Budvanske rivijere Brano Božović je poručio da je Lovćen u blagoj prednosti u osnosu na ostale ekipe, jer dolazi rasterećen kao šampion Crne Gore.

-Na nama je da iskoristimo neke njihove greške i slabosti u igri. Radi se o jednom meču, gdje jedan loš dan može da odluči osvajača. Nadamo da ćemo odnosom, zalaganjem i energijom odigrati dobar turnir - istakao je Božović.

Drugi polufinalni par čine Sutjeska i Rudar, a medijima se juče obratio samo predsjednik pljevaljskog tima Igor Mašković. S druge strane nikoga iz tabora Sutjeske nije bilo nikoga, iako su blaogovremeno obaviješteni.

-Osvajanjem trećem mjesta u prvenstvu ostvarili smo lijep uspjeh, a ulaskom u polufinale Kupa i neki naš cilj. Prošle sezone nismo uspjeli da uđemo u finale, tako da sada želimo da napravimo iskorak iako nas očekuje duel sa mladim timom Sutjeske koji je pokazao da zaslužuje mjesto na ovom turniru - istakao je Igor Mašković.

Za trofej u konkurenciji žena, u nedjelju (15 sati) igraće Budućnost Bemaks i Rudar.

Nikšićani nisu pročitali mejl

Predstavnika Sutjeske nije bilo na konferenciji za novinare, a iz RSCG danas je saopšteno da su i njima uredno poslali mejl u kojem su obavijestili o datumu održavanja presa. 

-Uredno su obaviješteni, ali su nam javili da nisu pročitali mejl. Biću strog i reći da je neozbiljno da neko ne pročita mejl - rekao je Milorad Vujošević, direktor rukometne lige Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:17