Priznanje za Maju Peković / -FOTO: COK
15/09/2024 u 19:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Maji Peković prestižna Alberto Madella MEMOS nagrada

Projekat zamjenice generalnog sekretara Crnogorskog olimpijskog komiteta pod nazivom Pobjednička formula: Mapiranje održivog finansijskog kursa Crnogorskog olimpijskog komiteta izdvaja kao primjer izvanrednog rada i inovativnih ideja u oblasti sportskog menadžmenta

Zamjenica generalnog sekretara Crnogorskog olimpijskog komiteta Maja Peković osvojila je prestižnu Alberto Madella MEMOS nagradu, koja se dodjeljuje za najbolji projekat u okviru MEMOS programa, saopšteno je iz te asocijacije.

Njen projekat pod nazivom Pobjednička formula: Mapiranje održivog finansijskog kursa Crnogorskog olimpijskog komiteta izdvaja kao primjer izvanrednog rada i inovativnih ideja u oblasti sportskog menadžmenta.

-Projekat se bavi analizom finansijske održivosti Crnogorskog olimpijskog komiteta i predlaže strategije za povećanje finansijske autonomije. Cilj projekta bio je da istraži načine kako da se diverzifikuju izvori prihoda i smanji zavisnost od jednog izvora finansiranja, stoji u saopštenju.

U okviru istraživanja, analizirani su finansijski modeli drugih Nacionalnih olimpijskih komiteta, posebno onih iz razvijenih država, koji se oslanjaju na širi spektar prihoda, uključujući sponzorstva, prihode od nacionalne lutrije i komercijalne aktivnosti.

Projekat daje preporuke kako da COK poboljša svoje finansijsko upravljanje i ojača dugoročne partnerske odnose.

-Fokus je na stvaranju stabilnih prihoda kroz nove strategije čime bi se obezbijedila dugoročna održivost COK-a i omogućila veća podrška crnogorskim sportistima i sportistkinjama, saopšteno je iz te asocijacije.

MEMOS (Master of Executive Management of Sport Organizations) je međunarodni program usmjeren na profesionalni razvoj sportskih menadžera iz cijelog svijeta.

Program pruža sveobuhvatno obrazovanje u oblastima upravljanja sportskim organizacijama, finansija, strateškog planiranja i liderstva.

Međunarodni olimpijski komitet i Univerzitet u Otavi su ključni partneri u realizaciji MEMOS programa.

-To partnerstvo obezbjeđuje stručne predavače, akademsku podršku i resurse koji omogućavaju studentima da unaprijede svoje vještine i znanje. Učešće Univerziteta u Otavi obezbjeđuje visok nivo akademske izvrsnosti i doprinosi globalnom umrežavanju sportskih lidera, stoji u saopštenju COK-a.

Studenti MEMOS XXVI prezentovali su svoje završne projekte sportskoj zajednici na Međunarodnoj olimpijskoj akademiji u Olimpiji.

Prezentacije su pratili profesori, članovi Olimpijske solidarnosti, bivši MEMOS i sadašnji, predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta i drugih sportskih organizacija, kao i porodica i prijatelji, uživo i online.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
MAJA PEKOVIĆCOK
15. septembar 2024 19:25