Mikulić, Malović i Potpara / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
18/02/2024 u 13:51 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Malović i Mikulić osvojili bronzane medalje u Larnaki

Crnogorskim karatistima ovaj turnir je bio dobar test uoči seniorskog prvenstva Balkana

Crnogorski karatisti Nikola Malović i Nemanja Mikulić osvojili su bronzane medalje na turniru Serije A u Larnaki.

Malović je u meču za bronzanu medalju, u kategoriji do 84 kilograma, pobijedio Muhameda Arifa Afigudima iz Malezije 5:1. Član Onogošta u petak je eliminisao Italijana Vinćenca Rića sa 5:0, Strahinju Brankovića iz Bosne i Hercegovine sa 11:1, Ukrajinca Bogdana Arhata iz Ukrajine sa 2:1 i u četvrtfinalu Poljaka Mihala Floržaka 5:1. U polufinalnoj borbi izgubio je od Melosa Gašija iz Albanije 3:4.

Mikulić je do bronzanog odličja u kategoriji do 75 kilograma slavio protiv Japanca Taikija Kataoke. Borba je završena neriješeno 2:2, ali je karatista Bijele pobijedio zahvaljujući prvom osvojenom poenu. Borbu za medalju izborio je pobjedama protiv Poljaka Maceja Draževskog sa 8:1, Holanđanina Arianta Budurija sa 8:0, Ukrajinca Olega Kinaša sa 7:0 i Japanca Šundžija Suzukija sa 4:0. Od finala i borbe za zlato odvojio ga je poraz od Iranca Bahmana Asgarija Gončeha 3:1.

U kategoriji preko 84 kilograma, Lazar Potpara iz Fokusa eliminisan je na startu od Jalolidina Aliksonova iz Uzbekistana. Borba je završena neriješeno 3:3, a pobjednika je odlučilo pravilo prvog osvojenog poena.

Crnogorskim karatistima turnir u Larnaki bio je dobar test uoči seniorskog prvenstva Balkana, koje će od petka do nedjelje biti održano u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:11