Druga pobjeda zaredom / -FOTO: MIRKO LIZARI
08/09/2024 u 16:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mark Markes ostvario drugu pobjedu u nizu

Osmostruki svjetski šampion slavio na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 14. trci sezone Moto GP šampionata

Osmostruki svjetski šampion Mark Markes upisao je drugi trijumf zaredom, pošto je prethodni čekao 1.043 dana, slavljem na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 14. trci sezone Moto GP šampionata.

Vozač Gresinija je posle pobjede u Aragonu, kojim je prekinuo skoro trogodišnji post, bio najbolji u promjenljivim uslovima na stazi "Marko Simončeli". Markes je slavio ispred branioca titule Frančeska Banjaje, koji je bio tri sekunde iza, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao drugi vozač fabričkog Dukatija Enea Bastijanini.

Najbolji među ostalima bio je Bred Binder iz KTM rejsinga, ispred Marka Becekija iz VR46 tima, drugog vozača Gresinija Aleksa Markesa i Fabija Kvartarara na Jamahi. U top10 su se našli i Džek Miler, Fabio di Đanantonio i Pol Espargaro.

Pored nevjerovatnog trijumfa španskog motocikliste, prvu od dvije trke u Mizanu obilježila je katastrofalna greška vodećeg u generalnog plasmanu Horhea Martina i njegovog tima. Španac je bio drugoplasirani kada se kiša pojačala i umjesto da prati šta će raditi vodeći Banjaja, on je otišao u boks na zamjenu motora, a po povratku na stazu je gubio više od sekunde po sektoru. I na kraju je morao da se vrati na prvobitni motocikl i zadovolji se 15. mjestom i jednim bodom.

Martin sada na čelu generalnog plasmana ima sedam bodova više od Banjaje, 53 od Markesa, a 62 od Bastijaninija.

Moto GP šampionat ostaje na stazi "Marko Simončeli" i za narednu trku, koja se vozi za Veliku nagradu Emilije Romanje od 20. do 22. septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 10:02