Prvi trijumf posle tri godine / GETTY IMAGES-MIRCO LAZZARI GP
01/09/2024 u 17:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Markes dominantno do pobjede u Aragonu

Španac do 86. trijumfa u karijeri došao posle 1043. dana

Španac Mark Markes dominantno je ostvario pobjedu na stazi u Aragonu, svoju prvu od prelaska u Gresini. To je 86. trijumf višestrukog šampiona u karijeri, a prvi posle 1043. dana. Markes je bio nedostižan od početka do kraja trke i kompletirao savršen vikend, pošto je u subotu upisao i prvijenac u sprintu.

Dramatično je bilo u borbi za podijum. Frančesko Banjaja je imao problema na startu, pao na šestu poziciju, ali nakon greške Franka Morbidelija i preticanja PedraAkoste našao se među prva četiri. Na šest krugova prije kraja vodio je veliku borbu za treće mjesto sa Aleksom Markes kada su dva vozača izletjela sa staze i ostala bez bodova.

Horhe Martin je zahvaljujući rizičnom, ali uspješnom manevru u trećem krugu stigao do druge pozicije i povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Banjaju.

Haos u finišu iskoristio je Pedro Akosta koji se našao na trećem mjestu. Bred Binder završio je kao četvrti, Enea Bastijanini se sa startne 14. pozicije probio sve do petog mjesta. U prvih deset našli su se još Franko Morbideli, Fabio Diđanantonio, Marko Beceli, Džek Miler, Aleks Rin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 03:56