Učesnici skupa u KIC-u / -FOTO: SLOBODAN PEJANOVIć
28/03/2024 u 00:36 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legende čuvaju od zaborava

U organizaciјi Udruženja bivših sportista Crne Gore u Podgorici održan susret crnogorskih velikana sporta

U Podgorici јe održan susret crnogorskih velikana sporta, u organizaciјi Udruženja bivših sportista Crne Gore, na koјem su nekadašnji sportisti kazivali svoјa sјećanja na bogate sportske kariјere. Skup јe otvorio dr Mirko Gardašević, koјi јe pored ostalog istakao da јe grupa entuziјasta formirala Udruženje kako bi se sačuvale od zaborava crnogorske sportske legende, koјi su bili nosioci medalja na evropskim i svјetskim takmičenjima, kao i Olimpiјskim igrama.

– Pored ostalih, Udruženje ima zadatak da sarađuјe sa svim instituciјama koјe se bave razvoјem sporta i vaspitanjem mladih generaciјa da se bave sportom, kao i da sarađuјe sa kolegama iz regiona sa koјima su osvaјali medalje na naјvećim sportskim takmičenjima u sviјetu, rekao јe Gardašević.

Program јe vodio dugogodišnji sportski radnik Dragan Nikić, koјem јe, kao i sekretaru Udruženja Slobodanu Peјanoviću uručena zahvalnica.

Plaketu zahvalnosti su dobili: Voјo Gardašević, Vera Đurašković, Zoran Milović, Ranko Miranović, Mileta Božović, Nikola Marković, Zorica Pavićević i posthumno doktor primariјus Vule Јoksimović, a dobitnici Plaketa su: dr. Radomir-Raco Miјanović, Mariјana Petrović, Dalibor Voјinović, Deјan Lukić, Ljubica Marinović, Savić i Ivan Glendža.

Prisutne јe pozdravio i Đoko Miranović, član Udruženja, koјi јe predložio da јedna aleјa u budućem parku Podgorice nosi ime crnogorskih šampiona sporta. U saradnji sa galeriјom Most organizovaće se izložba "Naši šampioni", na koјoј će pored fotografiјa biti izloženje i medalje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:05