Миладиновић / -Фото: Архива
25/11/2021 u 12:54 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миладиновић изабран за селектора женске кадетске репрезентације

Ово је за мене велико признање и подстрек за још већи рад, казао је он

Младен Миладиновић тренер одбојкашица Јединства из Бијелог Поља именован је за селектора женске кадетске одбојкашке репрезентације Црне Горе.

Миладиновића је именовао Управни одбор Одбојкашког савеза Црне Горе (ОСЦГ), на клупи репрезентације ће замијенити Марка Багарића, који због приватних обавеза није у могућности да води селекцију.

-Захвалан сам што сам изабран на овако важно мјесто, селектора кадетске селекције. Радим велики посао са одбојкашицма Јединства, гдје углавном играју младе играчице, и постижемо одличне резултате. Зато сматрам да могу дати велики допринос у послу који је пред нама. Ово је за мене велико признање и подстрек за још већи рад-казао је Миладиновић.

Своју прву акцију са репрезентацијом Миладиновић ће имати у квалификацијама за Европско првенство следеће године које ће се одржати у Баликеширу (Турска) од 12. до 16. јануара 2022. године.

На турниру ће, поред репрезентације Црне Горе, учествовати и селекције Турске, Србије, Албаније, Бугарске, Грчке и Румуније, а директан пласман на Првенство Европе избориће само побједник турнира.

Пласман на Европско првенство из Зонске 1. рунде квалификација избориће пет побједника турнира, који ће се одиграти најкасније до 31. јануара 2022. године. У 2. рунди квалификација из БВА може играти максимално пет репрезентација. Друга рунда ће се играти од 21. до 24. априла, а жријеб ће се обавити у фебруару 2022. године. 

ЕП 2022. године у конкуренцији кадеткиња одржаће се у Оломоуцу и Простејову у Чешкој од 22. до 31. јула следеће године. 

Право учешћа имају одбојкашице рођене 2006. године и млађе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:07