Podvig Mila Mugoše / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
23/06/2024 u 09:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milo Mugoša završio “Ironman” u Klagenfurtu

Crnogorski košarkaški trener u Austriji napravio pravi podvig

Poznati košarkaški radnik iz Podgorice, trener i vlasnik KK Sedmica Milo Mugoša napravio je pravi podvig.

Nakon što se uz košarku u poslednje vrijeme bavi i trčanjem na duge pruge i maratonima, ovoga puta je otišao korak dalje. U austrijskom gradu Klagenfurt je uspješno završio svoj prvi "Ironman", vrlo zahtjevno takmičenje, koje se sastoji od 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i trčanja maratona u dužini od 42.195 kilometra i sve to u jednom dahu.

image

Uspješan nastup u Austriji

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

-Veoma sam zadovoljan što sam uspješno završio svoj prvi "Ironman". Staza na jubilarnom 25. "Ironman-u" u Klagenfurtu, u austrijskoj pokrajini Karten ili Koruška je bila veoma zahtjevna, sa dosta uspona i dugačka 289 kilometara. Vremenski uslovi nisu bili idealni, jer je veći dio biciklističke trke padala jaka kiša. Plivali smo u prelijepom tirkiznom jezeru Vorthers, u kojem sam 3.8 kilometara završio za 1:18 sati. Biciklo smo vozili kroz austrijska sela uz jezero i ja sam tih 180 kilometara odvozio za 6:35 sati, dok smo maraton trčali cijelim Klagenfurtom do samog centra grada i nazad. Maratonsku trku sam završio za 4:23 sati, rekao je Milo Mugoša.

image

Završio svoj prvi "Ironman"

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Svoj prvi "Ironman" Milo je počeo ujutru u 7.13, a završio u 19.53. Provesti više od pola dana, odnosno 12 sati i 40 minuta u sportskoj aktivnosti nije nimalo lako. To je zaista podvig vrijedan pažnje.

Iako ponosan na svoje ostvarenje, Milo u tome ne vidi ništa posebno. Međutim, nije u pravu. Svako ko ostvari ovako nešto, itekako je vrijedan pažnje, jer je "Ironman" nešto više od takmičenja, to je borba sa samim sobom... Milo je ovoga puta pobijedio…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 10:00