Млади ватерполисти / - Фото: Ватерполо савез
26/08/2021 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мировић одредио списак младих ватерполиста

Тренер У20 ватерполо репрезентациjа Црне Горе Миодраг Мировић, након завршних припрема у Крагуjевцу, саопштио jе списак од 13 играча за Свjетско првенство у Чешкоj коjе jе на програму од 28. августа до 5. септембра. Наша селекциjа данас путуjе за Праг

На списку су: Ален Исљамовић, Василиjе Маринковић, Василиjе Радовић, Андриjа Кораћ, Марко Милић, Данило Радовић, Марко Мршић, Вук Драшковић, Урос Вучуровић, Ђорђиjе Станоjевић, Мирослав Перковић, Jован Вуjовић, Петар Вуjошевић.

- Спремни чекамо старт Свjетског првенства за два дана у Прагу. Имали смо добре припреме у Крагуjевцу, гдjе смо радили на тим неким тактичким замислима. Екипа jе у доброj форми, атмосфера jе добра, и екипа jе спремна да пружи максимум у сваком мечу. Као што сам рекао, изузетно jако такмичење, гдjе чак седам, осам репрезентациjа жели до медаље. Добро jе што нас на старту чека дуел са Jужном Африком, лакши тренинг, а онда имамо два дана паузе да се припремимо за утакмицу са актуелним првацима свиjета, селекциjом Грчке, коjа jе jедан од главних кандидата за злато. За краj групе jе и дуел са Казахстаном, и онда креће елиминациона фаза, али идемо меч по меч - поручио jе тренер Мировић.

Црна Гора jе у групи Д са селекциjама Jужне Африке (28. август 16:30х), Грчке (31. август 09:00х) и Казахстана (01. септембар 16:30х). У групи А су Италиjа, Хрватска, Русиjа, Узбекистан и Аргентина. У групи Б су Шпаниjа, Србиjа, САД, Словачка и Чешка, а у групи Ц су Мађарска, Њемачка, Бразил и Египат. Побjедник групе директно ће се пласирати у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе у осмину финала.

Поред тренера Мировића, у стручном штабу су jош помоћни тренери Углjеша Бргулjан и Миодраг Матковић, доктор Владимир Дедовић и техничка подршка Васко Вучковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:50