Anđela Berišaj / - FOTO: VLADA CRNE GORE
29/08/2022 u 16:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mlada Anđela Berišaj dobila stipendiju i status perspektivnog sportiste

Juniorskoj vicešampionki svijeta u tekvondou Anđeli Berišaj biće dodijeljen status perspektivnog sportiste i stipendija, najavljeno je iz kabineta predsjednika crnogorske Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, priredio prijem za Berišaj i istakao da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti juniorsku šampionku svijeta.

- Vlada Crne Gore pozdravlja uspjehe naših sportista, izdižući sport iznad dnevne politike - rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, minimum što država može da uradi jeste da prepozna i cijeni vrhunske rezultate sportista iz Crne Gore.

Abazović je istakao da se iskreno nada da će Berišaj osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević naznačio je da Berišaj ima, kako je rekao, x faktor koji će je odvesti u neslućene sportske visine.

On je naveo da će današnji prijem kod Abazovića javnosti skrenuti pažnju na ovu borilačku vještinu.

- Lalošević je naznačio da će u narednim danima sa predstavnicima Crnogorskog olimpijskog komiteta voditi razgovor o tome da Berišaj dobije status perspektivnog sportiste - kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, to će joj omogućiti da bude nosilac godišnje stipendije, kao značajnog posticaja u pripremama za Olimpijske igre.

Lalošević je naveo da će od 1. januara tekvondo kao olimpijski sport napredovati u kategorizaciji i preći u drugu kategoriju sportova.

Predsjednik Tekvondo saveza Predrag Drecun kazao je da je Berišaj na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Sofiji postigla izuzetan uspjeh u koji su ugrađene godine njenog rada i truda, ali i odricanja porodice i stručnog tima na čelu sa trenerom Nikolom Gegaj.

On je naveo da tekvondo ima ogroman potencijal za razvoj u Crnoj Gori, napominjući da je za dalji razvoj neophodna značajna institucionalna podrška.

Kako je dodao, uz Berišaj, Crna Gora imajoš nekoliko konkurenata za postizanje olimpijske norme.

Tokom prijema razgovaralo se o potrebi izmjene Zakona o sportu i potrebi drugih zakonskih izmjena koje treba da donesu mnoge benefite sportskim organizacijama i klubovima, ali i problemima u funkcionisanju, kao i slaboj medijskoj zastupljenosti tekvondoa u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 10:31