Prof. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
12/09/2024 u 14:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Naučna elita jugoistočne Evrope na Konferenciji CSA

Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije, 22. po redu ponovo će se održati u Cavtatu pored Dubrovnika od 3. do 6. aprila 2025. godine

Tradicionalna 22. međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije iz Podgorice ponovo će se održati u Cavtatu pored istorijskog Dubrovnika od 3. do 6. aprila 2025. godine, definitivno je odlučeno na današnjem sastanku sa partnerima ovog prestižnog naučnog događaja.

- Crnogorska sportska akademija za sad je potvrdila partnerstvo sa četiri referentne visokoškolske obrazovne i naučne ustanove: Fakultetom sporta Univerziteta u Ljubljani, Kineziološkim fakultetom

Sveučilišta J. J. Strosmajera u Osijeku, Pedagoškim fakultetom sa Bliskoistočnog tehničkog univerziteta u Ankari, kao i FPMOZ Sveučilišta iz Mostara, saopštio je prof dr Duško Bjelica.

Ovo je najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka u Jugoistočnoj Evropi koji se održava pod sloganom: "Sport, fizička aktivnost i zdravlje - savremene perspektive", tradicionalno već 22. put. Prethodne Konferencije su se održavale u Crnoj Gori, u nekim gradovima i više puta: u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici, Budvi i u Hrvatskoj u Cavtatu od 2019. godine u partnerstvu sa najreprezentativnim naučnim i sportskim institucijama. Teme su multidisciplinarne iz raznih oblasti koje sport naučno čine prestižnim.

- Zahvaljujemo se uglednim naučnim i obrazovnim institucijama na podršci koju nam pružaju u pripremi ovog međunarodnog skupa što za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju ove sve prestižnije naučne konferencije, rekao je prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorske sportske akademije i jedan od urednika priznatih naučnih časopisa: "Sport Mont‘‘, koji se nalazi u eminentnoj nučnoj citatnoj bazi Scopus i ‘‘Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine‘‘, koji se nalazi u svjetskoj naučnoj citatnoj bazi WOS, što ga čini regionalno najbolje pozicioniranim naučnim časopisom iz oblasti sportskih nauka. Upravo u tim časopisima će se naći abstrakti svih radova kao i cjelokupna saopštenja pojedinih autora. Narednih dana će se saopštiti i imena ostalih partnera nakon potpisivanja sporazuma o istom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 14:10