Са програшења најбољих / - фото: ПОК ЦГ
22/11/2021 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Није било дилеме: Фићо најбољи црногорски параолимпијац

Стонотенисер, Филип Радовић је у Токију освојио прву медаљу за Црну Гору на Параолимпијским играма

Стонотенисер Филип Радовић проглашен jе за наjуспjешниjег црногорског параолимпиjца у 2021. години, у традиционалном избору Параолимпиjског комитета.

Цетињанин jе на Параолимпиjским играма у Токиjу освоjио бронзану медаљу, прву у историjи црногорског параолимпиjског спорта.

Част ми jе што сам и ове године проглашен за наjбољег параолимпиjца Црне Горе. Надам се да ћу и будућности оправдати указано повjерење, а даћу своj максимум да и наредне године остварим сличне резултате и представљам своjу државу на наjболjи могући начин – рекао jе Радовић на свечаности проглашења наjбољих.

Он се захвалио Параолимпиjском и Црногорском олимпиjском комитету на подршци, као и што прате и циjене његов рад. За изузетан спортски резултат у 2021. години награду jе добила атлетичарка Маjа Раjковић, бронзана у бацању копља на Европском првенству у пољском Бидгошћу.

Престижни трофеj за наjуспjешниjу националну селекциjу припао jе голбал репрезентациjи, вицешампиону на Европском првенству Б дивизиjе у Паjалахтиjу и седмопласираном тиму на Европском првенству А дивизиjе у Самсуну, чиме jе сачуван статус у елитном рангу.

За наjуспjешниjег младог спортисту награду jе добио пливач Андриjа Ђуровић, осваjач медаља на интернационалним пливачким митинзима.

За наjуспjешниjег тренера проглашен jе Николае Лупулеску, тренер Филипа Радовића и стонотениске репрезентациjе Црне Горе.

За изузетан спортски резултат у 2021. години награду jе добио селектор голбал репрезентациjе Црне Горе Никола Чуровић, док ће исто признање накнадно бити уручено Вељку Чегару, тренеру пара атлетске репрезентациjе Црне Горе.

Параолимпиjски комитет уручио jе захвалнице и спонзорима за изузетну подршку параолимпиjском спорту у Црноj Гори, као и представницима медиjских кућа. Предсjедник Параолимпиjског комитета казао jе да га и послиjе 20 година рада у параолимпиjском спорту иста енергиjа прожима да га исти дамар туче као и на почетку.

Исто ми jе драго када Филип освоjи параолимпиjску медаљу, када голбалисти, коjих имамо само пет, побиjеде Британиjу, Русиjу, Шпаниjу или Финску и задрже елитни статус. Исти ми jе дамар када Мариjа исплива своjих првих 50 метара, када се првоj медаљи обрадуjе наш Томас, или када своjу прву технику научи наша Искра – рекао jе Томић.

Први човјек ПОКЦГ-а jе казао да параолимпици своjим дjелима шаљу поруку, не само спортску, већ људску да буде боље, искрениjе и инклузивниjе друштво.

Ова година jе била невjероватна, то што су наши спортисти урадили jе нестварно. Нећу набраjати медаље, а она из Токиjа нека буде печат онога што смо радили циjели параолимпиjски циклус – рекао jе Томић.

Обраћаjући се Радовићу, челник Параолимпијског комитета Црне Горе је казао да jе црногорски параолимпиjац парадигма не само црногорског спорта, већ друштва и мотив за све нове недаће и радости.

Радовић jе неко ко треба да буде и jесте понос породице, Цетиња и Црне Горе – рекао jе Томић.

Вршилац дужности директора Управе за спорт и младе Марко Беговић казао jе да параолимпиjци даjу подстрек да што боље раде и институционално адекватно препознаjу параолимпиjски спорт.

Рад коjи улажете, труд, знање и посвећеност не може да се измjери. Могу да обећам да ће се, док сам на овоj позициjи, то вредновати, потпуно другачиjим третманом коjи заслужуjе параолимпиjски спорт. Приjатељима ПОК топло препоручуjем да остану приjатељи, да подрже инициjативу и да са Управом за спорт и младе створе адекватан систем не само финансирања, већ институционалне подршке коjи заслужуjу ПОК – казао jе Беговић.

Извршни директор Црногорског елекропреносног система, Иван Асановић је у име награђених спонзора захвалио се на призану, наводећи да му jе част што jе та компаниjа ове, као и претходнигх година, била дио ових великих побjеда ПОК.

Радуjе ме чињеница да смо препознали ту енергиjу, челичну вољу, храброст, људскокост и што смо дио ове приче. ЦГЕС се увиjек трудио да буде друштвено одговорна компаниjа и ово су наjсjаниjи резултати таквог труда. Надам се да ће тако остати и да ће ЦГЕС бити уз ПОК и своjе златне параолимпиjце. ЦГЕС jе уз вас и свака вам част – рекао jе Асановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:09