Lipovina i Banović / -FOTO: RK ZABJELO
24/06/2024 u 14:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikola Lipovina na klupi "republikanaca"

Sportski direktor RK Zabjelo biće Ivan Banović

Nekadašnji golman Nikola Lipovina novi je trener RK Zabjelo, dok će ulogu sportskog direktora obavljati Ivan Banović, koji je osnivač kluba i ujedno će biti zadužen za koordinaciju rada u mlađim kategorijama.

Lipovina je bivši golman Cepelina, Danilovgrada i Budućnosti, a sa Danilovgradom je u ulozi trenera i igrača izborio ulazak u Prvu ligu. Kao pomoćni trener radio je u Budućnosti, sa kojom je nastupio u EHF Evropskom kupu i bio u finale kupa Crne Gore. Jednu sezonu je vodio i kadetsku ekipu Budućnosti.

- Očekujem da tokom ljeta formiramo mladu, ali u takmičarskom smislu konkurentnu ekipu. Strategija kluba je da pružimo šansu igračima koju su ponikli i afirmisali se u našem klubu, a zatim sa nekoliko iskusnih momaka zaokružimo sastav", istakao je novi šef stručnog štaba "republikanaca" i najavio početak priprema za 19. avgust.

Banović je nakon internacionalne karijere, od 2016. godine i osnivanja RK Zabjela u klubu na raznim funkcijama, ali pretežno je posvećen radu sa mlađim kategorijama.

- I dalje ćemo primarno biti usmjereni na rad i razvoj mlađedobnih kategorija. Sada već imamo četiri takmičarske selekcije, a upis novih članova je stalno otvoren. Ovo je godina preokreta u klubu, dobili smo novu upravu koja vrijedno radi da stvori uslove za normalno funkcionisanje kluba na svim nivoima. Sada formiramo sportski dio tako da sljedeću sezonu dočekamo u potpunosti spremni", ističe Banović koji je ove godine vodio pionirsku ekipu do 3. mjesta.

RK Zabjelo je do sada iznjedrio 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama i jednog u A selekciji.

- Očekujemo da budemo najprijatnije iznenađenje u novoj prvoligaškoj sezoni, predvođeni frenetičnom podrškom naših vjernih navijača sa tribina - poručuju iz kluba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 01:21