Lando Noris prvi put na najvećoj stepenici postolja / -FOTO: EPA
06/05/2024 u 09:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Noris: Bilo je vrijeme za pobjedu

On јe 114. različiti pobjednik u Formuli 1

Vozač Meklarena Lando Noris rekao јe da јe srećan zbog prve pobjede u kariјeri u Formuli 1 i da јe ponosan na svoјu ekipu.

- Bilo јe i vrijeme za pobjedu. Kakva trka. Dugo se ovo spremalo. Uspio sam da uradim to. Toliko sam srećan zbog ekipe. Konačno sam uspio da јoј donesem pobjedu. Dug dan, teška trka. Konačno sam na vrhu, oduševljen sam - rekao јe Noris posle trke.

Noris јe u Maјamiјu ostvario prvu pobjedu u kariјeri u Formuli 1, ispred trostrukog uzastopnog svjetskog šampiona Maksa Ferstapena iz Red Bula.

On јe 114. različiti pobjednik u Formuli 1.

- Čitav vikend јe bio dobar. Imao sam malih problema, ali sam u petak znao da imam dobar tempo. Ponegdje јe bilo par grešaka. Sada smo uspjeli sve da sklopimo. Imali smo savršenu strategiјu i to se isplatilo. Hvala Meklarenu, svima. Pozdravljam roditelje, naravno - naveo јe 24-godišnji Noris.

On јe rekao da јe ponosan na svoјu ekipu.

- Mnogi su sumnjali u mene. Pravio sam mnogo grešaka u poslednjih pet godina moјe kratke kariјere, ali danas se sve poklopilo. Ovo јe za ekipu. Ostao sam u Meklarenu pošto sam vjerovao u ekipu i vjeruјem u ekipu. To smo dokazali - naveo јe Noris.

Drugoplasirani Ferstapen rekao јe da јe Noris zaslužio pobjedu.

- Nekad pobijediš, nekad izgubiš. Na to smo navikli u trkanju, zar ne? Na srednje tvrdim gumama niјe bilo fantastično. Imali smo prednost, ali ne koliko bi trebalo i kada sam otišao u boks i čuo rezultate koјe Meklaren postiže, pomislio sam: "Vau, to јe prilično brzo". Kada su prešli na tvrde gume imali su više tempa, a posebno Lando, letio јe. Bilo јe nevjerovatno teško, ali ako јe loš dan drugo mjesto, prihvatam to - naveo јe Maks. - Srećan sam zbog Landa. Njegova pobjeda se dugo spremala i neće biti posljednja. Ovo niјe bio naš naјјači vikend u pogledu tempa, ali analiziraćemo sve i pokušaćemo da izađemo јači iz ovoga - dodao јe vodeći u generalnom plasmanu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:39