Lando Noris / EPA-EFE-FOTO: EPA
22/09/2024 u 16:25 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Noris: Trka je bila nevjerovatna

Sjajan vikend za MekLaren u Singapuru

Iza Landa Norisa je sjajan vikend u Singapuru.

Vozač MekLarena je osvpjio pol poziciji, a potom stigao i do pobjede u 18. trci šampionata Formule 1.

Poslije trke bio je zadovoljan.

- Trka je bila nevjerovatna. Imao sam nekoliko češanja zida sredinom trke, ali sam pored toga dobro kontrolisao situaciju. Bolid je bio sjajan i letjeli smo tokom cijele trke. Na kraju sam mogao malo da se opustim. Ipak, bilo je teško. Ostao sam bez daha, ali je bilo i zabavno - izjavio je Noris.

Njegov timski kolega Oskar Pjasti bio je treći.

- Bilo je vrelo u kokpitu. Dobro smo se vratili nakon loših kvalifikacija juče i podijum je sjajan rezultat. Imali smo dobru strategiju da se probijemo ispred Mercedesa. Veliko hvala ekipi na bolidu koji je bio sjajan i opet smo pokupili dobre bodove za ekipu. Držao sam se dalje od zidova. Imao sam malo žešći duel sa Džordžom u krivini 1 na startu, ali je poslije toga sve bilo čisto - rekao je Pjastri.

Maks Ferstapen se konalno domogao pobjedničkog postolja.

- Bio sam usamljen na trci. Pokušao sam da uradim najbolje što sam mogao, da kontrolišem svoj tempo do samog kraja. Prvi stint nam je bio težak, imali smo degradaciju guma, dok je drugi stint bio bolji i osjećao sam se ugodnije u bolidu. U ovakvom vikendu gdje smo znali da ćemo se mučiti, ovakav rezultat je svakako podvig, srećan sam drugim mjestom i to je ono što ćemo pokušati da uradimo. Ovdje je teško voziti, trka je topla i veoma duga. Radujem se što ću sada imati malo više odmora - istakao je Holanđanin. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 16:25