Sa prvog meča iz Budve / Foto: CEV
26/09/2024 u 22:46 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novi poraz Budve od Mladosti

Šampion Crne Gore se seli u CEV Kup

Odbojkaši Budve uprkos dobroj igri na gostovanju Mladosti u Zagrebu nisu uspjeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako su meč otvorili kako su željeli i osvojili uvodna dva seta, dozvolili su rivalu da uzvrati istom mjerom, potom i ispustili peti set za poraz, drugi u seriji nakon meča u Budvi (3:1), u kome su takođe vodili.

Da ne želi lako da se oprosti od Lige šampiona, Budva je pokazala sjajnom igrom u prvom setu.

Ponovo je od presudnog značaja bilo iskustvo primača servisa Balše Radunovića i Vojina Ćaćića, pa je Budva serijom 6:1 stekla maksimalnih +4, što je bila ozbiljna zaliha da se set mirni privede kraјu.

Drugi set bio je spektakularan, a najvažniji od svega bio je njegov ishod – dobila ga je Budva 39:37 u borbi koja je trajala 42 minuta i u kojoj imala osam set lopti, Mladost jednu manje.

Treći set Mladost je otvorila sa 4:1, a na kraјu ga јe riјešila u svoјu korist 25:15. Djelovalo je da je prijao mali odmor startnoj postavi Budve, koja je sjajno ušla u četvrti set sa 4:2 i nagovijestila da želi zlatni set.

Uzbudljiv je bio set u kojem je prvak Crne Gore imao prednost do finiša, posljednji put 19:18, kada je Mladost preokrenula na 21:19, a Budva ponovo izgubila ritam nakon kraćeg "prekida" zbog nezadovoljstva sudijskom odlukom.

To je iskoristio domaćin i nošen crnogorskog bisera Nikolom Đurovićem, došao do set, praktično meč lopti.

Imala ih je ekipa Mladosti čak tri, što je Budva predvođena Radunovićem anulirala, ali u pomalo bizarnoj završnici seta ostala bez drugog kola i dvomeča sa prvakom Austrije - Tirol Inzbrukom.

Budva će se preseliti u CEV Kup, u kom će u prvom kolu igrati sa finskim Valepom. Prvi meč se igra u Finskoј 8. oktobra.

Mladost – Budva 3:2 (23:25, 37:39, 25:15, 26:24, 15:13)

Dvorana: Dom odbojke "Bojan Stranić". Gledalaca: 200. Sudije: Sikanjić (Lihtenštajn), Dobrev (Bugarska).

MLADOST: Perić 8, Ivančić, Jakopec 10, Repek, Đurović4, Handrinos 21, Eker 20, Pervan (libero), Močić 7, Mičetić 3, Busak-Vidaković (libero), Stanković, Jovović 20.

BUDVA: Močić (libero), Miljanić 3, Lečić 2, R. Milenković 1, Stanojević 1, Radunović 20, Radonić, V. Milenković 4, Janković 6, Ćulafić 13, Babić 6, Ćaćić 24.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 22:46