Марија Вуковић / -Фото: ЦОК
25/03/2022 u 15:07 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови стипендијски уговор Марији Вуковић

Она ће мјесечну стипендију од 1,4 хиљаду УСД припати до Олимпијских игара у Паризу.

Црногорска рекордерка у скоку у вис Марија Вуковић и у наредном олимпијском циклусу биће стипендиста Црногорског олимпијског комитета (ЦОК).

Уговор о стипендирању потписали су Вуковић, предсједник ЦОК-а Душана Симоновића и генерални секретар Атлетског савеза Милан Маџгаљ.

Вуковић ће мјесечну стипендију од 1,4 хиљаду УСД припати до Олимпијских игара у Паризу. Најављено је да ће ЦОК стипендирати осам спортиста у индивидуалним спортовима.

Симоновић је, након потписивања уговора, казао да ЦОК наставља са стипендирањем и подршком Вуковић и свим спортистима кандидатима за Париз.

Он је истакао да су стипендије раније обезбиједили преко олимпијске солидарности Међународног олимпијског комиета.

„Трудимо се да у најскорије вријеме почнемо са исплатом тих стипендија. Вуковић нас није изненадила, имамо са њом добру сарадњу десетак година. Искрено вјерујемо да ће нас у периоду пред нама обрадовати медаљом са неког од највећих такмиочења. Усталила се на сјајним висинама, вјерујем да се ту може направити још корак напријед. Волио бих да заблиста на Олимпијским играм у Паризу. Била би то круна њене каријере и нашег заједничког рада“, рекао је Симоновић.

Он је магласио да стипендија износи 1.400 УСД мјесечно и да је то износ који заслужује.

“Она добија највећу стипендију, јер има и најбоље резултате у појединачлној конкуренцији. Ми ћемо испоштовати и остале спортисте са стипендијама, имамо осам олимпијских кандидата. Стипендије се крећу од 600 до 1.400 УСД за спопртисте у индивидуалним спортовима“, рекао је Симоновић.

Према његовим ријечима, ЦОК ће се потрудити да у сарадњи са Рукометним и Ватерполо пливачлком савезу обезбиједи стипендије и у колективним спортовима. Вуковић је подсјетила да је ЦОК увијек био уз њу, подржавао је и када није ишло како треба.

„Драго ми је што смо наставили сарадњу, а срећна сам у токију оправдала подршку и вратила се у врх. Драго ми је што сам наставила у истом ритму, надам се да ћемо до Париза заједничким снагама, вољом и жељом, доћи до још бољих резултата и крунисати циклус лијепим одличјем. Подршка ми пуно значи, поготово што предсједник Душан Симоновић, никада није одустајао и увијек је био уз ме. Драго ми је што сам оправдала то повјерење. Надам се да ћу то и будућности оправдати и да ће бити још бољи резултати“, казала је Вуковић.

Она је истакла да су њене жеље и амбиције велике.

„Усталила сам се на висини од 195 центиметара, то је лијеп осјећај. Циљ је да пређем границу од два метра, а виђећемо да ли ће бити довољно за медаљу. Очекивања од Свјетског првенства била су велика. Прије свега и сама сам очекивала више, јер је сезона кренула како треба. Није била медаља, али је четрврто мјесто озбиљан резултат. Вјерујем да ће на неком наредном такмичењу бити степеник више“, рекла је Вуковић.

Мина

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:44