Један од најмлађих: Иван Звицер / - фото: ОСЦГ
17/05/2021 u 11:53 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Одбојкаши играју без грешке у Црној Гори

Башић: Можда смо и премашили очекивања. Ћаћић: Нисмо имали константу једино против Азербејџана. Добро је због жреба што смо освојили прво мјесто. Звицер: Велико искуство за нас млађе

Одбојкаши Црне Горе су на упечатљив начин, са пет побједа и само једним поразом у тај-бреку обезбиједили учешће на Европском првенству, други пут заредом.

Оставили су „црвени” за собом у групи Ф Грчку, Азербејџан и слабашну Грузију.

Посебно су убједљиви били на турниру у Подгорици, гдје су убиљежили све три побједе, уз само један изгубљени сет.

Одрадили смо квалификације и боље од предвиђеног. Момци су одиграли на високом нивоу. Цијели овај рад током последњих мјесец дана је био користан, поготово за младе играче. Показали су да им је мјесто на Европском првенству – рекао је селектор Вељко Башић.

Капитен Војин Ћаћић је знао да тргне екипу када упадне у летаргију.

Кући увијек играмо без грешке. Нисмо мали константу једино у мечевима са Азербејџаном, али смо узели шест бодова. Добро је што ћемо са првог мјеста на Европско првенство, јер ћемо бити у петом шеширу на жребу – казао је Ћаћић.

Војо има искуство играња на Европском првенству, али не и сви у редовима „црвених”.

Има момака који су први пут у репрезентацији. Сви су одлични, вриједни и васпитани. Немам ријечи за Звицера, Павићевића и Влаховића. Било је задовољство радити са њима – додао је Ћаћић.

Иван Звицер је био један од најмлађих у репрезентацији.

Велико искуство за мене на почетку репрезентативне каријере. Дошли смо на припреме након напорне сезоне и потом одиграли два одлична турнира, претрпјели само један пораз 2:3 од Грчке у Грузији. Седам бодова из Тбилисија су нам дали наду да можемо на шампионат Старог континента. Већ послије прве утакмице у Подгорици смо знали да идемо на Европско првенство, али се нисмо задовољили. Знали смо да посједујемо квалитет да узмемо прво мјесто и тако докажемо да заслужујемо мјесто на смотри најбољих репрезентација на континенту – закључио је Звицер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:39