Одбојкаши брусе форму у Пљевљима / - ОСЦГ
25/07/2021 u 21:14 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбојкаши почели припреме: Стартује „Операција Острава”

Први дио припрема одрадиће у Пљевљима, а потом ће од 19. до 21. августа играти на турниру у Скопљу, а од 22. до 27. августа пулени Вељка Башића имаће спаринг тренинге и утакмице са Алурон Вирту Завиерцие, пољском екипом коjу воде наш тренер Игор Колаковић и његов помоћник Срђан Поповић

Одбојкашка репрезентација Црне Горе почела је са припремама за Европско првенство, у Пљевљима.

Прва утакмица на другом узастопном Европском првенству на коjем учествуjе Црна Гора игра се 3. септембра, али „Операциjа Острава” званично jе почела данас, наводе из Одобојкашког савеза. 

Након што су jуче у Подгорици одрадили љекарске прегледе и ПЦР тестирања, наши репрезентативци и стручни штаб окупили су се данас у Пљевљима, неки ће због обjективних околности доћи сjутра, гдjе ће боравити до 6. августа.

Први дио припрема одрадиће у Пљевљима, а потом ће од 19. до 21. августа играти на турниру у Скопљу, а од 22. до 27. августа пулени Вељка Башића имаће спаринг тренинге и утакмице са Алурон Вирту Завиерцие, пољском екипом коjу воде наш тренер Игор Колаковић и његов помоћник Срђан Поповић.

Селектор Башић је истакао да је лијепо видјети да су играчи мотивисани.

– Лијепо је видјети да постоји некакав дух у овој екипи, што се тиче и мотивације и игре, и односа између играча. То је једноставно једна шема која функционише добро. Пласман на Европско првенство је управо последица заједничког рада и Савеза, и играча, и стручног тима. Дакле циљ је да наставимо тако, јер нас чека доста тешка група, биће теже него први пут, али ми улазимо са истим амбицијама, и мислим да можемо да изненадимо неке екипе које су боље рангиране него ми – истакао Башић.

Капитен Војин Ћаћић је поручио да ниjедне припреме нису лаке, али да очекуjе да оне буду добра увертира за оно што репрезентациjу очекуjе на Европском првенству.

– Од сјутра крећемо са тренинзима, неће бити лако. Радује ме што су сви момци ту, очекујем јаке припреме, добре тренинге и надам се да ћемо направити добру увертиру као и за квалификације, те да ће у истом тону проћи и ове припреме – поручио је Ћаћић.

Средњи блокер репрезентациjе Иван Jечменица каже да су припреме у Пљевљима увиjек биле срећне одбоjкашима.

– После три мјесеца смо поново на окупу и надам се да ће нам Пљевља поново донијети срећу. Сјајан атмосфера влада у екипи, искуснији смо него на прошлом првенству, и надам се да ћемо се спремити што боље, а и да ће нас заобићи повреде – казао је Јечменица.

Припреме у Пљевљима одрадиће техничари Раjко Стругар, Данило Дубак, Растко Миленковић, примачи сервиса Воjин Ћаћић, Марко Боjић, Иван Звицер, Марко Вукашиновић, Немања Перуничић, Божидар Ћук, коректори Милош Ћулафић, Александар Минић, Милутин Павићевић, Боjан Стругар, средњи блокери Лука Бабић, Иван Jечменица, Блажо Милић, Матиjа Ћинћур, либеро: Никола Лакчевић, Милош Косовић.

Црногорски одбоjкаши ће други пут узастопно наступити на Европском првенству, након што су дебитантски наступ приjе двиjе године у Холандиjи завршили са двиjе побjеде, над Естониjом и Чешком. Овог пута Црна Гора ће играти у групи Б чиjи jе домаћин управо Чешка, односно град Острава, а ривали нашег тиме биће Бугарска 3. септембар, 17.15 часова, Словениjа 4. септембар, 16 часова, Италиjа 5. септембар, 19 часова, Чешка 7. септембар, 19 часова и Бjелорусиjа 8. септембар, 19 часова..

Европски шампионат почиње 1. септембра, када стартуjу групе Ц и Д, дан касниjе почиње такмичење у групи А, док утакмице у групи Б стартуjу 3. септембра.

Прве четири репрезентациjе из групе пласираће се у осмину финала и укрштаће са групом Д, у коjоj су Француска, Њемачка, Хрватска, Словачка, Летониjа и Естониjа. Утакмице осмине финала и четвртфинала нашег диjела костура такође ће се играти у Острави. Други дио костура играће осмину финала и четвртфинале у пољском Гдањску. Полуфинални мечеви и утакмице за медаље одиграће се такође у Пољскоj, у Катовицама. Финале и меч за треће мjесто на програму су у недjељу 19. септембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:34