Kolašin stara baza odbojkaša / -FOTO: OSCG
08/07/2024 u 16:20 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkaši počeli pripreme za kvalifikacije

Izabranici selektora Ivana Joksimovića okupili se u već tradicionalnoj bazi u Kolašinu, gdje će trenirati do 16. avgusta, uoči putovanja za Norvešku, kojoj će gostovati na otvaranju kvalifikacija 18. avgusta

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za prvi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Tim selektora Ivana Joksimovića okupio se u već tradicionalnoj bazi u Kolašinu, u hotelu "Bianca", gdje će trenirati do 16. avgusta, uoči putovanja za Norvešku, kojoj će gostovati na otvaranju kvalifikacija 18. avgusta.

Na okupljanju, seniore su ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore pozdravili predsjednik OSCG Nikola Kažić, članica Upravnog odbora Ksenija Božović i generalni sekretar Ivan Bošković.

Na prozivci se pojavilo 17 igrača koji će trenirati u Kolašinu - tehničari: Danilo Dubak (Budućnost volej), Rastko Milenković (Budva), Marko Joksimović (Katar Sport); korektori: Đorđe Jovović (Triglav, Slovenija), Bojan Strugar (Milas Beledije, Turska), Milutin Pavićević (Vanta, Finska); primači servisa:

Vojin Ćaćić (Al Faisali, Saudijska Arabija), Ivan Zvicer (Liaoning, Kina), Nemanja Peruničić (Triglav, Slovenija), Benjamin Hadžisalihović, Vasilije Milenković (Budva); srednji blokeri: Ivan Ječmenica, Matija Ćinćur (Budva), Luka Babić (Žitiči Polisja, Ukrajina), Nikola Đurović (Jedinstvo); libera: Stefan Radević (Budućnost volej), Andrija Joksimović (Katar Sport).

U Kolašinu su planirane pripremne utakmice sa Sjevernom Makedonijom 27. i 28. jula, kao i 2. i 3. avgusta protiv Mađarske.

Nakon gostovanja Norveškoj, crnogorski odbojkaši će upravo u Kolašinu ugostiti Češku, 24. avgusta, a kvalifikacije će nastaviti u ljeto 2025. godine, u Češkoj 13. avgusta, i 16. ili 17. sa Norveškom u Crnoj Gori.

Osvajači kvalifikacionih grupa plasiraće se na Euro Volej 2026. koji se igra u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumuniji, kao i pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam grupa.

U stručnom štabu selektora Ivana Joksimovića su i pomoćni treneri Miljan Bošković i Darko Prebiračević, kondicioni trener Mirko Eraković, statističar Luka Ratković, kao i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 13:40