Dvije provjere u Kolašinu / -FOTO: OSCG
26/07/2024 u 15:49 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkaši za vikend protiv Sjeverne Makedonije

U okviru priprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Kolašinu će Crna Gora i Sjeverna Makedonija odigrati dva prijateljska meča

Odbojkaši Crne Gore odigraće za vikend u Kolašinu dva prijateljska meča sa selekcijom Sjeverne Makedonije u okviru priprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Ivan Joksimović imaće priliku da u tim mečevima dobije konture slike ekipe koja je na novom početku.

-Utakmice sa Sjevernom Makedonijom biće nam prve provjere, da vidimo šta je do sada urađeno, da polako postavimo neke osnovne konture igre, a i opet neke zamisli koje imamo u ovom periodu da unaprijedimo, kazao je Joksimović.

On je dodao da će pripremni dueli biti od velikog značaja za iskustvo mladih igrača.

-Zbog mladosti ekipe i onoga što treba da nas u budućnosti krasi ovi mečevi će poslužiti da isprobamo sve igrače i da jednostavno u ove dvije utakmice dobijemo neke odgovore, koje smo postavili kroz rad u pripremnom periodu, rekao je Joksimović.

Crnogorsku reprezentaciju, nakon Sjeverne Makedonije, čekaju dva meča sa Mađarskom, 2. i 3. avgusta.

Prvi meč sa Sjevernom Makedonijom, sa kojom je crnogorska selekcija igrala na posljednjem Evropskom prvenstvu, upravo u Skoplju, biće zvaničnog karaktera, dok je za nedjelju zakazan trening duel.

Crnogorski odbojkaši kvalifikacije za nastup na četvrtom vezanom EuroVoleju počeće u Norveškoj, 18. avgusta, a šest dana kasnije dočekaće Češku.

Sa istim rivalima igraće revanš mečeve u avgustu 2025. godine i boriti se za mjesto na šampionatu u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumuniji, na kojem će igrati osvajači sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 17:37