Pripreme u Bijelom Polju / -FOTO: OSCG
15/07/2024 u 15:55 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkašice počele pripreme za kvalifikacije za EP

Tokom priprema, "crvene" će odigrati test utakmice sa selekcijom Austrije 11. i 12. avgusta

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Bijelom Polju i startovala sa pripremama mjesec prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Na okupljanju prisutne su ispred Odbojkaškog saveza pozdravili Nikola Kažić, predsjednik OSCG i Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Među 13 igračica koje su na raspolaganju selektoru Miloradu Kruniću ponovo su Dijana Vuković, Katarina Budrak i Tijana Tvrdišić, kao i nekoliko veoma mladih djevojaka, koje su dobile priliku u utakmicama Srebrne lige. Nikoleta Perović i Gordana Madžgalj nažalost neće biti na raspolaganju selektoru Kruniću. Nikoleta je tokom poslednjeg igračkog angažmana u SAD imala povredu koja zahtijeva medicinski tretman, vrijeme za rehabilitaciju i poseban trenažni proces, kako bi se u potpunosti oporavila i vratila u punu formu, dok je Gordana obavijestila selektora da nije u mogućnosti da bude na pripremama.

Ekipa će biti kompletirana po završetku U20 Balkanskog prvenstva, tokom naredne sedmice, kada se očekuje da se ekipi priključe Ksenija Krunić i Darja Popović.

Za ovu reprezentativnu akciju, selektor Krunić računa na sledeći sastav -TEHNIČARI: Marija Šušić (Buta Baku, Azerbejdžan), Viktoria Đukić (Budućnost volej), Tijana Tvrdišić (Herceg Novi); PRIMAČI SERVISA I KOREKTORI: Danijela Džaković (Maćerata, Italija), Nevena Vukčević (Lugoš, Rumunija), Simona Petranović (Ub, Srbija), Dijana Vuković, Lara Jovović (Herceg Novi), Darja Popović (Budućnost volej); SREDNJI BLOKERI: Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija), Katarina Budrak (Romans, Francuska), Saška Đurović (Crvena zvezda, Srbija), Lana Rakočević (Budućnost volej); LIBERA: Melisa Cenović (Herceg Novi), Ksenija Krunić (Akademija).

Selektoru Kruniću u radu će pomagati pomoćni treneri Mladen Miladinović i Luka Bogojević, kondicioni trener Vladimir Ognjanović, statističar Dunja Simojlović i fizioterapeut Nikola Vojinović.

Tokom priprema, "crvene" će odigrati test utakmice sa selekcijom Austrije 11. i 12. avgusta. Prvi meč kvalifikacija za EuroVolej 2026. Crna Gora će odigrati sa Letonijom, u gostima, 17. avgusta, a osam dana kasnije, 25. avgusta u Bijelom Polju, dočekaće Bosnu i Hercegovinu. U avgustu 2025. godine, ekipa Milorada Krunića igraće utakmice sa istim rivalima, kod kuće sa Litvanijom i u gostima Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:40