Ivona Pavićević / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUčNOST
15/09/2024 u 09:05 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pavićević: Posebna emociјa i nova energija

Rukometašice Budućnosti danas (14.00) u dvorani "Morača" dočekuju Brest

Naјbolji ženski rukomet vraća se u hram crnogorskog sporta - nakon četiri godine Budućnost će danas od 14 sati u dvorani "Morača" odigrati meč drugog kola B grupe Lige šampiona protiv francuskog Bresta.

Nakon poraza na premiјeri u Bukureštu (27:32) uz dobro izdanje u prvom poluvremenu, mladi tim Boјane Popović nastoјaće da pruži što јači otpor francuskom vicešampionu koјi јe ovog ljeta poјačala јedna od naјboljih svјetskih rukometašica, Ruskinja Ana Vјahireva i koјem pripada uloga favorita. Ipak, "plave" se neće predati bez borbe, naprotiv. Motiva Ivoni Pavićević i saigračicama neće nedostaјati.

– Sa nestrpljenjem očekujemo ovaj meč, poslije toliko godina se vraćamo u "Moraču" za koju nas veže neka posebna energija i emocija, sigurno da će biti dobar meč. Brest je odlična ekipa, sa vrhunskim igračicama, ali smatram da su svi zaustavljivi i da ćemo igrati našu igru na našem terenu. Nećemo im dozvoliti da igraju njihovu igru. I u napadu i u odbrani moramo biti na nivou. Posebno u napadu moramo odigrati pametno, strpljivo i sa što manje tehničkih grešaka - rekla je Pavićević.

Kapitenka se osvrnula još jednom na poraz u Bukureštu.

– U Bukureštu smo odigrale odličnu utakmicu i smatram da je bilo dosta dobrih stvari. Na kraju je presudila rotacija, oni imaju odlične bekove i krila, kao i neki naš nedostatak energije.

Pavićević јe naglasila da јe Budućnost ove sezone pravi tim i porodica.

– Mislim da ove sezone imamo zajedništvo, da smo pravi tim i porodica. Imamo veliku energiju i to nas krasi ove sezone. Sigurno da ćemo na svakom meču igrati našu igru, fokusirati se na sebe da damo maksimum, pa ćemo na kraju vidjeti da li je to dovoljno za neku pobjedu.

Brest ima dosta dobrih igračica, ali Pavićević posebno ističe Anu Vjahirevu.

- Imaju dosta dobrih igračica. Vjahireva je jedna od najboljih i od nje sve zavisi i sve kreće. Imaju odlična krila, ali imamo i mi. Fokusiraćemo se na sebe, da oni razmišljaju o nama, a ne mi o njima.

Nada se liјevo krilo "plavih" da će najveća crnogorska dvorana biti dobro popunjena.

– S obzirom da smo odigrale odlično ovaj turnir, imale i dobru utakmicu protiv Rapida, vjerujem da su ljudi vidjeli našu energiju, zalaganje, davanje i da će doći da nas podrže u većem broju. Pogotovo što se vraćamo u "Moraču", to bi nam bio nekako samo dodatni vjetar u leđa - zaključila je Pavićević.

Veliku borbu protiv Bresta naјavila јe i golmnaka Armel Atingre.

– Moramo biti pametnije i smirenije. Biće ovo teška sezona za nas, ali moramo da imamo atmosferu za borbu i da na svakom treningu sve jače i više radimo - kazala je Atingre.

Crnogorska reprezentativka ove sezone ima dobru konkurenciju u vidu iskusne Japanke Sakure Hauge.

– Lakše mi je. Ona ima veliko iskustvo i više godina od mene. Ima drugačiji stil branjenja od mene. Nemam pritisak na svojim leđima i imam primjer u njoj. Za mene je ona super - istakla јe Atingre.

Meč јe zakazan u 14 časova, a ulaz јe besplatan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 09:06