Rukometašice Budućnosti / -FOTO: RSCG
05/07/2023 u 09:17 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pet rukometnih ekipa se prijavilo za evrokupove

Prijave za učešće poslali Lovćen i Budućnost u muškoj, odnosno Budućnost Bemaks, Rudar i Tivat u ženskoj konkurenciji

Pet crnogorskih klubova prijavilo se za učešće u evropskim kupovima za sezonu 2023/24 i to dva u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji, objavio je Rukometni savez Crne Gore.

Do predviđenog roka, posredstvom Rukometnog saveza Crne Gore, prijave Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) za učešće u evropskim kupovima, dostavili su:  RK Lovćen – iskorišćena mogućnost i podnijeta aplikacija za mjesto u EHF Evropskoj ligi, na osnovu plasmana izboreno je učešće u EHF kupu; RK Budućnost Podgorica – EHF kup, petoplasirani tim u SBBet Prvoj ligi, dodatno mjesto nakon odustajanja ekipa koje su na osnovu plasmana stekle pravo učešća u evropskim kupovima. Od učešća u evropskim kupovima odustali su RK Budvanska rivijera Budva, ORK Rudar i RK Berane 1949.

Kada su u pitanju dame, za učešće na međunaronoj sceni prijavili su se: ŽRK Budućnost Bemaks - EHF Liga šampiona, ORK Rudar – EHF kup, prvoplasirani tim regularnog dijela SBBet Prve ženske lige; ŽRK Tivat – EHF kup, trećeplasirani tim regularnog dijela SBBet Prve ženske lige. Od učešća u evropskim kupovima odustao je ŽRK Ulcinj.

Spisak učesnika EHF Lige Evrope i EHF kupa biće objavljen 11. jula. Žreb za navedene evropske kupove zakazan je za 18. jul u 11 sati u Beču.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:19