Učesnice turnira u Baru / -FOTO: OSCG
24/09/2024 u 08:58 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pionirke Budve pobjednice odbojkaškog turnira u Baru

Međunarodni odbojkaški turnir za pionirke "Paskući 2024" okupio šest ekipa: Budvu, Leotar iz Trebinja, Luku Bar, Galeb Liko Soho group, Gimnazijalac iz Kotora i Moraču

Ekipa Budve pobjednik je premijernog izdanja Međunarodnog odbojkaškog turnira za pionirke "Paskući 2024", odigranog u sali "Topolica" u Baru.

U finalnoj utakmici turnira za igračice godište 2010. i mlađe, Budva je savladala Leotar iz Trebinja sa 2:0.

Za treće mjesto je odigran gradski derbi: poslije velike borbe, Luka Bar je u taj-brejku savladala Galeb Liko Soho group sa 2:1.

Na turniru su još nastupile ekipe Gimnazijalac iz Kotora i Morača iz Podgorice.

Pobjednički pehar mladim odbojkašicama Budve predao je barski privrednik Đorđe Lekić, vlasnik kafea "Paskući" i pokretač i organizator turnira.

-Sve je proteklo po planu, moram reći da je turnir čak prevazišao moja očekivanja. Ocjene učesnika su odlične, svi su prezadovoljni, utakmice su bile posjećene, a utakmice su protekle u istinskom sportskom duhu, kazao je Đorđe Lekić za Feral.bar.

On je iskazao posebno zadovoljstvo što su na turniru nastupile ekipe Luke Bar i Galeba, što ranije nije baš bio čest slučaj.

-Upravo to je i bio i jedan od glavnih ciljeva organizacije ovog turnira, da sva naša djeca budu zajedno, da igraju, da napreduju, da se druže. Sve ovo nam je velika satisfakcija za uloženi trud i motiv više da se za naredni turnir, sljedeće godine, još bolje pripremimo, dodao je Lekić.

On je za pomoć i podršku u organizaciji premijernog izdanja turnira prije svih zahvalio Sportsko-rekreativnom centru Bar.

Predsjednik OSCG Nikola Kažić i direktorica ženskih reprezentacija Ksenija Božović posjetili turnir.

-Direktor SRC Bar Božidar Janković i cijeli kolektiv preduzeća maksimalno su nam izašli u susret, dali nam besplatno dvoranu, bili pravi domaćini tokom cijelog dana. Takođe, raduje nas što su nas posjetili predsjednik OSCG Nikola Kažić, direktorica ženskih reprezentativnih selekcija Ksenija Božović i predsjednica sudijske organzacije Sonja Simonovska. Inače, plan je da ovaj turnir držimo dva puta godišnje, sredinom ili krajem septembra prvi, pred početak pionirske lige, i drugi u januaru kada je pauza, da djevojčice ostanu koliko-toliko u takmičarskom ritmu, zaključio je Lekić.

Turnir su pored kafea "Paskući" podržali SRC Bar, Odbojkaški savez Crne Gore, Apartmani Mrdak i AD Pošta Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OSCGĐORĐE LEKIĆ
24. septembar 2024 08:58