Nikolina Vukčević / -FOTO: DEJAN STARčEVIć
19/10/2023 u 18:37 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Plave" spremne za borbu u Debrecinu

Pred rukometašicama Budućnost Bemaksa jedan od ključnih mečeva u borbi za plasman u osminu finala Lige šampiona

Iza rukometašica Budućnost Bemaksa su četiri meča u Ligi šampiona i najteži poraz u istoriji od Đera prije reprezentaitvne pauze, a novo gostovanje u Mađarskoj i duel sa Debrecinom očekuje ih u subotu.

Biće to jedan od ključnih mečeva za "plave" u borbi za plasman u osminu finala protiv direktnog konkurenta za šestu poziciju. Poput Budućnosti i Debrecin je u prve četiri runde ostvario pobjedu i upisao tri poraza. Oba tima savladala su Savehof.

- Poslije reprezentativne pauze, okupile smo se i spremile se za ekipu Debrecina. Očekuje nas dosta težak meč, mlada su ekipa ali su izuzetno jaki i zahtjevni. Ako ispoštujemo sve dogovore nadamo se da neće biti problema, pogotovo u defanzivi gdje moramo biti maksimalno skoncentrisane - kazala je pivotkinja Nikolina Vukčević.

Dva najveća ljetošnja pojačanja – Kalidiatu Niakate i Noemi Hafra su sada u mnogo boljem stanju, pa se očekuje da daju veći doprinos u veoma bitnom meču.

- Vrlo važna utakmica za nas, vrijeme je da se dogodi bum. Djevojke koje su nas pojačale su, smatram, tek sada uhvatile ritam i osjetile ekipu, te da su na vrhuncu. Trebalo je vremena, što se očekivalo, mislim da su one osjetile duh Budućnosti - istakla je Vukčević.

"Plave" će ako žele trijumf nastojati da spriječe tranziciju Debrecina.

- Moramo da se vraćamo nazad, biće mnogo trčanja, na to moramo da budemo spremne.

Probleme sa povredama Nikolina je prevazišla i imala odličan nastup za reprezentaciju Crne Gore protiv Bugarske u Šumenu.

- Hvala Bogu da sam ušla u ritam, poslije toliko problema. Gorim od želje da igram, poštujem sve što Bojana kaže, radim sve što ona kaže… Osjećam se savršeno, daću sve od sebe da opravdam njena očekivanja, sopstvena očekivanja, očekivanja mojih najbližih - zaključila je Vukčević.

Brazlilka Adriana Kardoso vjeruje da će naporan rad dati rezultat.

- Čeka nas težak meč, jer i Debrecin ima mlad tim, ali veoma borben. Spremne smo, radile smo jako na treninzima, vjerujem da ćemo to pokazati na terenu - izjavila je Adrijana Kardoso de Kastro.

Utakmica u Debrecinu na programu je u subotu u 16 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 12:16