Партија против Ростова дала крила Будућности / - фото: ЖРК Будућност
24/10/2021 u 07:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Плаве” желе да се представе у што бољем свијетлу у Букурешту

Рукометашице Будућности још нису освојиле ни бод у Лиги шампиона, док домаће данашњи (14 сати) меч дочекују са половичним учинком

Сезона каљења младог састава женског рукометног клуба Будућности наставља се у недјељу од 14 сати у Букурешту.

Подгоричанке гостују ЦСМ-у у петом колу Лиге шампиона.

Домаће, предвођене румунском „принцезом” Кристином Неагу, убиљежиле су половичан учинак у први четири кола и апсолутне су фавориткиње против „плавих”.

Показале смо екипни квалитет у последњем мечу са Ростовом. Тежимо томе да напредујемо из дана у дан. У Лиги шампиона нема екипе коjа ниjе квалитетна, како поjединачно, тако и тимски, али фокусиране смо на нашу игру и задатке коjе пред нас поставља стручни штаб. Трудићемо се се да се представимо у наjбољем свиjетлу. У Букурешту очекуjем лиjеп рукомет – казала је бек Ивана Митровић.

Резултати 5. кола

Група А: Ростов – Дортмунд 37:27, Подравка – Есбјерг 26:27, Ференцварош – Брест 28:27, данас: ЦСМ Букурешт – Будућност (14).

Пласман: Ростов 8, Ференцварош 8, Есбјерг 7, Дортмунд 5, Брест 4, ЦСМ Букурешт 4, Подравка 2, Будућност 0.

Група Б: Вајперс – ЦСКА 24:27, Мец – Ђер 29:33, данас: Одензе – Крим (16), Савехоф – Кастамону (16).

Пласман: Ђер 10, Мец 6, ЦСКА 6, Вајперс 4, Одензе 4, Крим 2, Савехоф 2, Кастамону 0.

ЦСМ Букурешт и Будућност ће се састати четврти пут.

Вјечите шампионке Црне Горе су славиле (28:22) у групноj фази Лиге шампиона 1. новембра 2015. године у Румунији, док jе седам дана касниjе било нериjешено (23:23).

Последњи пут су Будућност и Букурешт играли у борби за треће мјесто на фајнал-фору у Будимпешти 2017, када су Румунке побиједиле 26:20.

Међутим, сада су нека друга времена. Клуб из главног града Румуније и даље има велике амбиције, док Будућност прије свега жели да афирмише младе играчице. Једна од њих је и Никшићанка Наташа Ћоровић.

Свака играчица има већу сигурност након издања против Ростова. Одиграле смо добро, првенство паметно и сигурно у нападу, нисмо трошиле лопте, а надам се да ћемо тако наставити у Букурешту. Приjе меча са Ростовом агресивност ниjе била на потребном нивоу, али смо се у последњем дуелу бориле и свака дjевоjка jе показала жељу за побjедом. Вjеруjем да ћемо то поновити и против Букурешта – рекла је Ћоровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 04:58