Bojana Popović zadovoljna / Foto: Lazar Ružić
21/09/2024 u 19:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Popović: Djevojke pokazale da mogu da igraju dobar rukomet

Ovako moramo da nastavimo - poručila Klara Monti Danijelson

Iznenađenje u Odenzeu je izostalo, ali rukometašice Budućnosti imaju za čime da žale. Imaju, jer su svih 60 minuta uspjele da pariraju Odenzeu, početkom drugog poluvremena imale i tri gola prednosti (21:18), ali u finišu je presudilo iskustvo danskog tima koji je pride imao i veliku pomoć Malgožate Lidacke i Uršule Lesjak, sudija iz Poljske koje nisu "vidjele" neke prekršaje izabaranica Ole Gustava Gjekstada.

Ipak, nakon meče u "Sidbank areni" izabranice Bojane Popović mogu da budu zadovoljne, jer su se borile do kraja i dale sve od sebe protiv tima od kojeg su prošle sezone doživjele dva teška poraza (ukupno 28 razlike), a kojeg su danas umalo šokirale.

- Bio je ovo dobar meč za obje ekipe, srećna sam onim što smo i jedne i druge pokazale. Zadovoljna sam što se moj tim borio do kraja. Imale smo težak period u prošlosti, ali su djevojke danas pokazale da mogu da igraju dobar rukomet i da se bore tokom cijelog meča. Srećna sam što sam vidjela takva njihova lica, da se bore za ovaj dres svih 60 minuta. Nastavićemo da treniramo, da gradimo nešto iznova i iznova. Nismo osvojile bod, ali smo veoma zadovoljne kako smo odigrale - kazala je šefica stručnog štaba Bojana Popović.

Zadovoljna izdanjem je bila i Klara Monti Danijelson, koja je pokazala da može da bude veoma korisna u odbrani.

- Prethodna utakmica je bila veoma teška za nas, ali smo danas pokazale pravi stav, agresivnost i energiju. Ovako moramo da nastavimo, da na naredne utakmice prenesemo ovu energiju i osjećaj da smo natjerali ovakav tim da igra do kraja. Bile smo veoma blizu bodovima, bilo bi lijepo da smo ih osvojile. Pravile smo i neke greške, ali smo stalno držale glavu uzdignutom i to nam je veoma bitno - istakla je Danijelson. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 19:40