Са конференције за медије Будућности / - фото: ЖРК Будућност
18/09/2021 u 15:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Не смијемо Борусији дозволити лаке голове

Шеф стручног штаба рукометашица Будућности пред недјељни меч упозорава да Њемице највише трче од свих тимова из Лиге шампиона

Рукометашице Будућности у дуелу против Борусиjе Дортмунд (недјеља у 16 сати) желе да пруже боље издање него у Копривници, гдjе су на старту сезоне поражене од Подравке.

Шеф стручног штаба „плавих” Бојана Поповић је на конференцији за медије казала да Њемице можда и наjвише трче од свих учесника најквалитетнијег европског клупског такмичења и да им се не смију дозоволити лаки голови.

Својевремено најбоља свјетска рукометашица jе истакла да ће њене израбранице покушати да наметну своj ритам, те да се надиграваjу против тима кога су прошле сезоне оба пута савладале у међусобним дуелима.

Желимо за ниjансу бољи приступ од меча са Подавком и да не дозволимо да Борусиjа, коjа прошле и ове сезоне можда и наjвише трчи у Лиги шампиона, дође до лаких голова. То jе нешто што увиjек потенцирам када кренемо са анализом. Биће нам лакше да играмо са свим тимовима када буде мање лаких голова коjе примамо. Тиме се наjвише бавимо, врло jе важно да одбиjемо таj први „талас”, врло jе важно да агресивност буде на високом нивоу током свих 60 минута, нарочито против тимова као што jе Борусиjа, коjа је у такмичарском ритму. Покушаћемо да наметнемо стил коjи ће нама више одговарати и да се надигравамо свих 60 минута, као што jе био случаj прошле сезоне. Вjеруjем да ће играчице показати зубе на нашем терену и да ће пружити боље издање него у Копривници – казала jе Поповић.

Иако jе за очекивати да потпуно измиjењени и млади састав треба да напредуjе како сезона буде одмицала, jасно jе да се у дуелу против њемачког тима не смиjу поновити неке грешке из премиjерног меча, нарочито не 22 примљена гола у првом полувремену.

Већина играчица ниjе играла у Лиги шампиона, очекиване су и грешке код озбиљниjих екипа него што смо ми. ФТЦ jе освоjио само бод у Њемачкоj, ЦСМ Букурешт jе доживио пораз на старту са играчицама коjе имаjу и десет година искуства играња у Лиги шампиона. Вjеруjем да ће стрес бити све мање присутан у нашоj игри како сезона буде одмицала, а онда ће бити мање промашаjа и грешака коjе не смиjу да се дозволе. Морамо да будемо агресивни, нарочито због чињенице да имамо млад састав. Будућност jе препозната по томе да игру базира на jакоj одбрани и великоj агресивности. Само тако можемо и jедино о томе причамо, а видjећемо колико ћемо успjети. Имамо нови састав, играчице се и даље упознаjу, све jе то процес и морамо да будемо стрпљиви и истраjни у ономе што радимо.

Будућност је прошле сезоне оба пута савладала Борусију, али је у свом саставу имала много искусније рукометашице.

Морамо да будемо стрпљиви и акциjе градимо до краjа. Враћање у одбрану jе такође, значаjан детаљ, коjи ће бити у фокусу током читаве сезоне, jер морамо да будемо агресивни нарочито на домаћем терену.

Бојана може да рачуна на све играчице. Лиjеви бек Илда Кепић ће уписати деби у Лиги шампиона, након што се опоравила од повреде.

Илда jе значаjна у одбрани, поломила jе jабучну кост уочи меча против Подракве, појавио се и хематом, због чега нисмо жељели да ризикуjемо да игра у Копривници. У недjељу ће први пут наступати у Лиги шампиона, вjеруjем да ће дати допринос да агресивност у одбрани буде на већем нивоу – закључила jе Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:30