Црногорски ватерполисти / - Фото: Ватерполо савез/Крсто Вуловић
18/01/2022 u 20:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пораз "Ајкула" у Мађарској

Ватерполо репрезентациjе Црне Горе поражена jе данас у Ђеру од Мађарске 14:9 (4:1, 4:3, 3:2 и 3:3), у утакмици првог кола европског диjела квалификациjа за Свjетску лигу

Лоша реализациjа играча више, доста непрецизних додавања и техничних грешака, уз слабиjу игру у одбрани коштали су подмлађену црногорску селекциjу повољниjег резултата.

Домаћин jе у Ђеру био много бољи и након изjедначеног почетка, сериjом од четири везана поготка, почетком друге четвртине повео jе 5:1.

Водио jе и 6:2 и 8:4, почетком трећег диjела меча разлику jе увећао на пет (9:4), коjа jе у финишу тог диjела меча износила шест погодака (11:5).

Било jе и 14:7, средином последње четвртине.

Изабраници селектора Владимира Гоjковића у другоj четвртини на тренутак су заприjетили и заостатак свели на 6:4, али jе домаћин са три узастопна поготка риjешио све дилеме.

Мађарску су до побjеде водили Вендел Вигвари са четири и Кристиjан Манхерц са три гола, Силард Jаншик постигао jе два, док су се по jедном у листу стриjелаца уписсали Балаж Ерделjи, Герг Заланки, Кристиjан Бедо, Тамаш Метри и Виктор Вадович.

У црногорскоj репрезентациjи Марко Мршић, Владан Спаjић и Алекса Укропина постигли су по два, а по гол Мирослав Перковић, Владо Попадић и Марко Петковић.

У групи А слободна jе била Румуниjа, коjа ће у фебруару бити наредни ривал црногорских ватерполиста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:15