Orden za Filipa Radovića / -FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
11/09/2024 u 14:51 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predsjednik Milatović odlikovao Filipa Radovića

Crnogorski paraolimpijac odlikovan Ordenom Crnogorske zastave trećeg stepena, koji se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović upriličio je na Cetinju prijem za troje crnogorskih paraolimpijaca koji su nastupili na Paraolimpijskim igrama u Parizu - Maju Rajković, Milana Đinovića i Filipa Radovića.

Tom prilikom je predsjednik države odlikovao Filipa Radovića za uspjeh na Igrama iu glavnom gradu Francuske i osvajanje bronzane medalje.

Radović je prvi sportista u individualnoj konkurenciji koji je odlikovan od strane predsjednika Crne Gore.

Uručujući odlikovanje, Milatović je istakao da je Radović osvajanjem još jednog paraolimpijskog odličja, ispisao novu stranicu u istoriji crnogorskog sporta.

-Svojim izvanrednim nastupom porodicu, Crnu Goru i sve nas učinio je ponosnim, rekao je Milatović.

Podsjetio je predsjednik da je Filipova medalja Crnu Goru svrstala među 80 država osvajača odličja na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, što je izuzen uspjeh za našu državu.

-Sada je na donosiocima odluka da pruže snažniju podršku sportistima i unaprijede sportsku infrastrukturu, kako bi u našoj zemlji mogli da nastave sa treninzima, usavršavanjem i postizanjem vrhunskih rezultata na budućim tamičenjima, poručio je Milatović.

Radović je kazao da mu dodijeljeno odlikovanje predstavlja čast, ali i obavezu da nastavi sa postizanjem odličnih rezultata.

Orden Crnogorske zastave trećeg stepena dodjeljuje se za naročite zasluge za Crnu Goru, a Radović kao jedan od najtrofejnijih sportista u državi postao je simbol crnogorskog sporta.

Pored sportista prijemu na Cetinju prisustvovali su i Filipovi roditelji, kao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 23:18