Kamp pun pogodak / -FOTO: ASCG
30/06/2024 u 15:01 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvi kamp perspektivnih atletičara održan u Pljevljima

Tridesetak talentovanih atletičara iz šest crnogorskih klubova svakodnevno, od 23. do 30. juna treniralo pod stručnim nadzorom pet trenera

U organizaciji Atletskog saveza Crne Gore i AK Rudar, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, Opštine Pljevlja, Rudnika uglja i Centra za sport i rekreaciju ove opštine, u gradu pod Golubinjom je održan sedmodnevni kamp perspektivnih atletičara, prvi ovakve vrste u Crnoj Gori.

image

Odlični uslovi u Pljevljima

-FOTO: ASCG

Njih 30-ak iz šest crnogorskih klubova: AK Sanja, Mornara, Oriona, Nikšića, Jedinstva i Rudara je svakodnevno, od 23. do 30. juna treniralo i vježbalo pod stručnim nadzorom šest trenera - Draga Musića, zaduženog za srednje i duge pruge, Branislava Maslovarića, koji je radio sa takmičarima na srednjim prugama, Dragoja Rajković, čija ja specijalnost rad sa skakačima, te Budimira Jestrovića i Bojane Đurković, zaduženih za sprint, a sve pod nadzorom selektora atletske reprezentacije Crne Gore Osmana Erovića.

image

Treneri na kampu

-FOTO: ASCG

- S obzirom da je ovo prvi kamp od nezavisnosti Crne Gore i da su u pitanju mladi i perspektivni sportisti iz Crne Gore, veoma sam zadovoljan i smatram da je kamp u potpunosti ispunio očekivanja, kako u trenažnom procesu tako i u samom ponašanju sportista. Treneri su nesebično dijelili svoje znanje i pokazali da, što se tiče struke, ne zaostajemo za zemljama u regionu. Takođe bih napomenuo, da je Trenerska organizacija ASCG, u saradnji sa članovima Stručnog štaba i Stručnog savjeta prepoznali potencijal ovakvih kampova i da su isti podržani od našeg matičnog saveza, tako da u budućnosti treba očekivati da ovakve aktivnosti budu sastavni dio naše organizacije i

Saveza, rekao je selektor Osman Erović.

I predsjednik Trenerske organizacije ASCG Dragoje-Gaga Rajković je bio veoma zadovoljan organizacijom kampa, kao i napretkom talentovanih atletičara.

Htio bih da se zahvalim, pored našeg Saveza i svim trenerima koji su učestvovali u radu kampa, Atletskom klubu Rudar, kao i svim sponzorima koji su prepoznali i podržali ovu ideju i siguran sam da će im takmičari uzvratiti na najbolji mogući način, svojim rezultatima, rekao je Dragoje-Gaga Rajković, predsjednik Trenerske organizacije Atletskiog saveza Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 15:19