Радовић и Бакић са тренером у Токију / - фото: ПОК
21/08/2021 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић се пет година спремао за деби на Параолимпијским играма

Црногорски стонотенисер је трећи на ранг листи и нада се да ће бити конкурентан у Токију. Патрик Чајновски први фаворит

Црногорски стонотенисер Филип Радовић казао jе да jе и сам пласман на Параолимпиjске игре велики успjех, али да у Токиjу жели да оствари више, пружи своj максимум и умиjеша се у борбу за висок пласман у поjединачноj и екипноj конкуренциjи.

Осваjач сребрне и три бронзане европске медаље казао jе да jе невjероватан осjећаj бити у селу са наjбољиом параолимпиjцима свиjета.

Ово су моjе дебитантске Параолимпиjске игре. Осjећаj jе невjероватан, бити у селу са наjбољим спортистима свиjета. Организациjа jе на високом нивоу – казао jе Радовић агенциjи МИНА.

Радовић jе истакао да jе организатор предузео све да не дозволи ширење коронавируса и улазак у Параолимпиjско село.

Што се тиче ковида-19, мислим да тешко може доћи до неких компликациjа имаjући у виду предострожност домаћина и броjне контроле коjе пролазимо и тестове коjе радимо током дана – рекао jе Радовић.

Говорећи о организациjи Игара, Радовић jе истакао да jе за сада jедини проблем превоз из села до борилишта.

Нема често аутобуса, ниjесу усклађени са тренинзима и ту губимо доста времена. Надам се да ће то до почетка такмичења бити усклађено – рекао jе Радовић.

Цетињанин jе истакао да су његова очекивања увиjек велика, да jе покриће за то огроман рад у петогодишњем параолимпиjском циклусу.

Пласман на Параолимпиjске игре у Токиjу изборио сам као трећепласирани на Свjетскоj ранг листи и то jе велики резултат. Нећу се задовољити тиме, већ ћу дати своj максимум и у поjединачноj и екипноj конкуренциjи – рекао jе Радовић.

Према његовим риjечима, доста тога зависиће од жреба и првих мечева, коjи су, како jе казао, увиjек наjтежи због прилагођавања на услове.

Надам се да ћу, уколико погодим форму и добро се припремим за те мечеве, бити конкуретан на такмичењу – рекао jе Радовић.

Говорећи о наjозбиљниjим кандидатима за висок пласман и медаље, Филип jе истакао Пољака Патрика Чоjновског.

Њега jош нисам побиjедио у кариjери. Ту су jош Индонежанин Деjвид Џеjкобс, Кинез Лиан Хао, Аустриjанац Кристиjан Гардош, Французи Матео Бохас и Жил де Бордоне и Шпанац Хозе Руиз Реjес – рекао jе Радовић.

Радовић ће, као и други црногорски стонотенисер Лука Бакић, наступити у поjединачном диjелу коjе jе на програму од 25. до 29. августа и екипном диjелу, коjи jе предвиђен од 31. августа до 3. септембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:45