Балша Радуловић / - Фото: Одбојкашки савез Црне Горе
25/05/2022 u 18:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Сан свих нас који се бавимо одбојком у Црној Гори

Пласман млађе сениорске одбоjкашке репрезентациjе Црне Горе на Европско првенство плод jе дугогодишњег квалитетног рада у свим мушким клубовима, оциjенио jе селектор Балша Радуловић

Он jе предводио мушку млађу сениорску репрезентациjу Црне Горе до другог мjеста на квалификационом турниру у Албаниjи и пласмана међу осам наjбољих селекциjа Европе за одбоjкаше до 22 године.

Млађи сениори су прва мушка одбоjкашка селекциjа коjа jе изборила пласман на Европско првенство за млађе категориjе, а прва селекциjа у млађим категориjама коjа jе то право стекла након успjешних квалификациjа.

- Вjеруjем да jе ово сан свих нас коjи се бавимо одбоjком у Црноj Гори, да представљамо своjу земљу на наjвећоj смотри, а тешко да у овом тренутку може бити већа од наjбољих осам у Европи - казао jе Радуловић.

Он jе нагласио да бити у друштву одбоjкашких велесила као што су Полjска, Италиjа, Француска, Турска, Србиjа резултат jе за понос.

- Примарни циљ jе остварен, направљен jе историjски резултат. Ово jе идеална прилика за све момке да стичу искуство коjе ће нам помоћи да jедног дана и у сениорскоj конкуренциjи остваримо овакве резултате. По природи сам оптимиста, вjеруjем у себе, своj рад, своjе сараднике и играче, а трудим се да такав начин размишљања пренесем на све њих - рекао jе Радуловић.

Он jе истакао да, узимаjући у обзир квалитет свих репрезентациjа коjе су избориле учешће на Европском првенству, црногорска репрезентациjа неће имати улогу фаворита ко год буде са друге стране мреже.

- То нас сигурно неће спутати да дамо максимум од себе на сваком мечу, да се боримо за сваку лопту, за сваки поен, сет. Вjеруjемо у себе, поштуjемо своj рад и одрицање коjе ниjе мало, тако да имамо шта да покажемо на Европском првенству и на прави начин представимо Црну Гору међу одбоjкашким велесилама - рекао jе Радуловић.

Говорећи о потенциjалним ривалима о групи, он jе истакао да jе подиjељеног мишљења кад jе у питању састав група за Европско првенство.

- Са jедне стране волио бих да одмjеримо снаге са наjквалитетниjим селекциjама и у тоj ситуациjи прижељкуjем Италиjу, Пољску, Француску или Турску. Са друге стране мислим да би више шансе имали у дуелима са осталим селекциjама, тако да бих био срећан кад би у групи са нама биле селекциjе Србиjе, Холандиjе и Аустриjе - рекао jе Радуловић.

На првом Европском првенству за млађе сениоре, од 12. до 17. jула у полjском Тарнову, поред Црне Горе и домаћина Пољске, играће и селекциjе Србиjе, Италиjе, Холандиjе, Француске, Турске, Аустриjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:17