Brest prejak za ”plave” / -FOTO: LAZAR RUžIć
15/09/2024 u 15:36 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Razlika u klasi: "Plave" nemoćne protiv Bresta

Ubjedljiv poraz rukometašica Budućnosti u povratničkom meču u najvećoj crnogorskoj dvorani - 22:35

Povratak u "Moraču" nakon četiri godine vratio je emocije, ali u najvećoj crnogorskoj dvorani pred 800 gledalaca rukometašice Budućnosti bile su nemoćne protiv Bresta, koji je opravdao ulogu favorita i ostvario drugu pobjedu u grupi B Lige šampiona - 35:22. 

Vicešampion Francuske bio je prejak za mladi tim Bojane Popović, koji nije imao nikakvih šansi. Razlika u klasi se ogledala u konačnih minus 13, čime je izjednačen drugi najveći poraz dvostrukog prvaka Evrope na svom terenu. I prošle godine, intresantno, "plave" su izgubile od Bresta sa 13 razlike kod kuće (21:34). 

Protiv Rapida u Bukureštu "plave" su dobro parirale 35 minuta, ali protiv Bresta su držale tek 17. Nakon pogotka Jelene Radivojević koja je pogodila za 7:7, izabranice Bojane Popović su stale, njihova igra se potpuno raspala, vicešampion Francuske je napravio seriju 8-1 za plus sedam (8:15) i trasirao put ka trijumfu.

I u nastavku je Brest, predvođen Anom Vjahirevom koja je postigla pet golova je dominirao, rekordnih plus 14 (15:29) imao u 48. minutu i u laganom ritmu meč priveo kraju.

Najefikasnija u timu Budućnosti bila je Jelena Vukčević sa osam pogodaka, od čega sedam sa linije sedam metara, Jelena Radivojević i Nina Ramusović koja je iskoristila šansu u finišu postigle su po tri, a kapitenka Ivona Pavićević i Nađa Kadović po dva. 

Armel Atingre imala je četiri, a Hakura Sauge pet odbrana. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 21:00