Serhio Peres / EPA-EFE-FOTO: EPA/STR
14/10/2023 u 15:21 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Red Bul demantovao da Peres završava karijeru

Meksikanac ostaje do kraja ugovor sa austrijskim timom

Glasine o povlačenju Serhija Pereza ​​iz Formule 1 toliko su se proširile automobilskim svijetom da je Red Bul morao da reaguje i demantuje ih.

Zvanični predstavnik austrijskog tima rekao je njemačkom „Autosportu” da nije tačno da Red Bul planira da Meksikancu uskrati mjesto za sljedeću sezonu i dodao da niko u timu nije čuo ništa o navodnoj Čekovoj želji da završi karijeru 29. oktobra na Velikoj nagradi Meksika.

Ovu izjavu je potvrdio i savjetnik F1 tima Red Bula i najžešći kritičar Peresa, Helmut Marko, koji je nedavno rekao da je drugom vozaču tima potrebna promjena, ali je demantovao da će saradnja biti prekinuta godinu dana prije isteka ugovora.

Neimenovani izvor takođe navodi Peresov stav da, uprkos još jednoj sezoni ispod prosjeka i samo pet bodova osvojenih u posljednje tri trke, 33-godišnjak namjerava da završi cio ugovor sa Red Bulom.

To znači da želi da vozi i 2024. godine.

S druge strane, priča se da Red Bul uveliko razmišlja ko će pored neprikosnovenog Maksa Ferstapena voziti njihov automobil sljedeće godine i da to sigurno neće biti Peres, koji ima šest pobjeda u karijeri.

Ovo je u ovom trenutku bliže istini nego senzacionalistička najava povlačenja iz „najluđeg cirkusa”.

U preostalih pet trka do kraja sezone, Peresa ​​očekuje žestoka borba sa Luisom Hamiltonom za drugo mjesto u generalnom plasmanu iza novog-starog šampiona svijeta Ferstapena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 14:49