Рогановић са изабраницима / - Фото: РСЦГ
14/04/2022 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рогановић: Никад нисмо били ближи Свјетском првенству

Црна Гора jе одлично прошла на гостовању Грчкоj у првом мечу баража за Свjетско првенство 2023. године. "Лавови“ су изгубили 25:23 након што су имали шест голова заостатка

- У почетку ниjесмо успjели да искористимо одбране Симића, док су Грци користили сваку нашу грешку и одбране њиховог голмана. Упркос поразу, можемо бити задовољни jер нам jе у другом полувремену био циљ да добиjемо наставак барем jедним голом разлике, да не журимо и мислимо да га можемо добити 10 разлике jер уз све околности - домаћу публику и судиjске грешке коjих jе било на обjе стране - то ниjе било реално. Успjели смо у намjери, дали неколико голова у финишу и уз велику подршку навиjача, од коjих су неки били овдjе и захваљуjем им се на томе, сигуран сам да ћемо у реваншу бити болjи и показати да више од Грчке желимо пласман на Свjетско првенство - изjавио jе селектор Зоран Рогановић.

Рогановић замjера изабраницима што су били превише фокусирани на одлуке судиjа.

- Неколико искључења смо добили због непотребне приче с њима и то нас jе коштало неколико голова. Уз то, у игри шест на пет промашили смо превише отворених шутева, да ли jе у питању грч или феноменална партиjа њиховог голмана, тек сигуран сам да се неће поновити у "Морачи“. Зауставили су и нашу контру из коjе смо на ЕП постизали лаке голове, одлично су се враћали и покривали наша крила. И у другоj фази напада ниjесмо имали рjешење, односно ниjесмо добиjали дуеле "1 на 1“ - казао jе Рогановић.

Реванш jе у недjељу у Спортском центру „Морача“ у Подгорици.

- Биће тешко у реваншу jер jе Грчка показала да jе искусна, игра на сигурно, стрпљиво. Скоро три године ниjесмо играли у пуноj "Морачи“, а два гола ниjесу недостижна. Сигуран сам да ћемо успjети у томе jер никад ниjесмо били ближу одласку на Свjетско првенство него сада – закључио jе Рогановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:55