Зоран Рогановић / - Фото: РСЦГ
17/02/2022 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рогановић остаје селектор Црне Горе

Управни одбор Савеза на предлог предсjедника Петра Каписоде донио одлуку о наставку сарадње и потписиванjу новог уговора

Зоран Рогановић остаjе селектор мушке сениорске репрезентациjе Црне Горе.

Управни одбор Рукометног савеза Црне Горе на предлог предсjедника Петра Каписоде, донио jе одлуку о наставку сараднjе и потписиванjу новог уговора са стручнjаком коjи jе клупу преузео у августу 2018. године, а на недавно завршеном Европском првенству у Мађарскоj и Словачкоj, са „лавовима“ остварио наjбољи резултат на шампионатима Старог континента осваjанjем 11. мjеста.

- Исказао бих захвалност Управном одбору савезу на челу са предсjедником Каписодом на повjерењу. Веома jе важно да имамо континуитет и да настављамо да радимо, jер jе потенциjал ове генерациjе заиста велики. Радуjем се наставку сарадње са момцима, увjерен да ћемо бити jош бољи у наредном периоду. Направили смо искорак на последњем Европском првенству и сада имамо велику одговност, jер у баражу у априлу, желимо да изборимо учешће на Свjетском првенству. Без обзира на то да ли ће противник бити Босна и Херцеговина или Грчка, нема простора за страх, већ морамо да jош jедном надмашимо себе и покажемо право лице. Разлог више jе чињеница да ћемо реванш играти пред нашим навиjачима, коjи су се сигурно ужељели утакмица националнго тима, као што и екипа с нестрпљењем чека дуел у сjаjноj атмосфери коjу они увиjек приреде. Вjеруjем да ћемо у априлу одрадити оно што се од нас очекуjе, а након тога у jануару наредне године, на Свjетском првенству, наставити да градимо пут ка самом врху рукометне сцене. Претходно, од 14. до 20. марта очекуjе нас окупљање у оквиру ЕХФ седмице, када ћемо одрадити тестирања и покушати да одиграмо jедан или два контролна меча, како би пробали неке ствари пред бараж за Свjетско првенство, jер ћемо у априлу имати само два дана заjедничког рада пред кључне мечеве у овоj години - казао jе селектор Рогановић у изjави за званични саjт Савеза.

Рогановић jе са националним тимом изборио пласман на два првенства Европе 2020. и 2022. године. Европском првенству у Аустриjи, приjе двиjе године, Црна Гора jе имала успjешан наступ jер jе уписала прву побjеду на првенствима Европе. Због пандемиjе вируса КОВИД-19, репрезентациjа ниjе добила могућност да се у двомечу против Чешке у jуну 2020. бори за пласман на Свjетско првенство у Египту.

Репрезентациjа jе била успjешна и у квалификациjама за Европско првенство 2022. године у Мађарскоj и Словачкоj, jер jе упркос броjним изостанцима играча у већини мечева због корона вируса, остварила по три побjеде и пораза. На недавно завршеном првенству Европе, Црна Гора jе остварила наjбољи резултат на шампионатима Старог континента пласманом у главну рунду и осваjањем 11. мjеста, а остварила jе три побjеде и доживjела четири пораза, уз одлична издања коjа су оциjењена као изузетна од стране рукометне jавности у нашоj држави и широм Европе.

Захваљуjући резултату на Европском првенству, „Лавови“ су изборили повлашћену позициjу на жриjебу за бараж за Свjетско првенство наредне године, а у двомечу против болjег из окршаjа Босне и Херцеговине и Грчке, имаjу реалне шансе да се послиjе десет година, поново нађу на планетарноj смотри.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:55