Црногорски рукометаши / - Фото: РСЦГ
10/03/2022 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Рукометаши се окупљају у понедјељак

Мушка сениорска рукометна репрезентациjа окупиће се у понедjељак у Подгорици и одрадити тродневне припреме у склопу ЕХФ седмице

Биће то прво окупљање „лавова“ након jануара и осваjања 11. мjеста на Европском првенству коjе jе одржано у Мађарскоj и Словачкоj.

- Мини припреме коjе ће одрадити наредне седмице прилика су да се селектор Зоран Рогановић и стручни штаб увjере у тренутну форму репрезентативаца и почну са уигравањем за бараж за Свjетско првенство, у коjем ће у априлу противник бити Босна и Херцеговина или Грчка - каже се у саопштењу.

Рогановић рачуна на 19 играча, коjи су наступили на jануарском Европском првенству.

У национални тим враћа се лиjево крило Александар Бакић коjи се након опоравка од повреде, усталио у хрватском тиму Нексе.

- У односу на првенство на коjем jе остварен наjвећи успjех црногорског мушког рукомета, због повреда, клупских обавеза или породичних разлога, а све у договору са селектором Рогановићем, у овоj акциjи неће бити голмана Николе Матовића, пивота Немање Грбовића, Небоjше Симовића и Вука Лазовића - каже се у саопштењу.

На списку репрезентациjе Црне Горе за ЕХФ седмицу су:

Голмани – Небоjша Симић, Миле Миjушковић.

Крила – Милош Вуjовић, Филип Вуjовић, Александар Бакић, Марко Ласица, Мирко Радовић.

Пивоти- Лука Вуjовић, Миодраг Ћорсовић.

Бекови – Васко Шевалjевић, Милош Божовић, Радоjица Чепић, Божо Анђелић, Василиjе Калуђеровић, Божидар Симић, Стеван Вуjовић, Стефан Чавор, Бранко Вуjовић и Ристо Вуjачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:07