Рукометашице Црне Горе на окупљању / - фото: РСЦГ
22/11/2021 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рукометашице почеле припреме за Свјетско првенство

Ђурђина Маловић задовољна што је поново међу „лавицама”, Марина Рајчић спремна да преузме већу одговорност

Рукометашице Црне Горе су упалиле моторе.

Изабранице селекторке Боjане Поповић су у подгоричкој дворани „Воко” одрадиле су први тренинг пред изазове коjи их од 3. децембра очекуjе на Свјетском првенству у Шпанији.

На првом тренингу било jе 17 дjевоjака коjе ће конкурисати за мjесто у тиму.

Екипа ће бити комплетна у уторак, након што се прикључе капитенка Jованка Радичевић и голманка Љубица Ненезић.

Поповићева не може да рачуна на неколико играчица коjе су биле носиоци игре у претходним годинама, али jе атмосфера у тиму на високом нивоу, а очекивања да ће „лавице” спремно дочекати шесто учешће на планетарним шампионатима.

У национални тим се након дуже паузе вратила Ђурђина Маловић.

Пресрећна сам што сам поново у репрезентациjи. Здравље ме послужило ове сезоне, а добрим издањима у дресу Тулона у досадашњем дијелу сезоне сам завриjедила пажњу селекторке Поповић и драго ми jе због тога – казала је Маловић.

Црна Гора ће на Свјетском првенству наступити у подмлађеном саставу, тако да амбиције нису високе као некада.

Не треба да имамо превелика очекивања због чињенице да нисмо комплетне услед повреда или изостанака неких играчица коjе су важне у ротациjи. Треба да будемо смирене, да све ово схватимо као изазов и да уживамо на терену – став је Маловићеве.

image

Ђина Маловић

- фото: РСЦГ

Црна Гора учешће на Свjетском првенству почиње 3. децембра против Словениjе, два дана касниjе ривал jе Ангола, а 7. децембра селекциjа Француске.

Група ниjе нимало jедноставна, играмо против озбиљних екипа и квалитетно ћемо се припремити за сваку утакмицу у Гранољерсу – додала је Маловић.

Сигурност на голу ће, као и увијек, пружити Марина Рајчић.

 С нестрплљењем смо очекивале ово окупљање, да градимо нешто ново. Имамо двиjе провjере против Шведске уочи првенства, дjевоjке из Будућности долазе на окупљање послиjе прве побjеде у Лиги шампиона и вjеруjем да ће на првенству све то да изгледа како треба. Jедва чекам СП на коjем треба да покажемо да смо нешто научиле и да на нас може да се рачуна у наредном период – рекла је Рајчић, мада сви одавно знају да се на Марину може озбиљно рачунати.

Неке млађе рукометашице сада треба да понесу већи терет.

Дошло jе вриjеме за одређене промjене у саставу и да прилику добиjу неке нове играчице. Мислим да ће све то добро да испадне и да ћемо у Шпаниjи да добиjемо неке нове дjевоjке, што ће проширити ротациjу за нека наредна окупљања – додала је Марина.

image

Марина Рајчић

- фото: РСЦГ

Рајчић сада има већу одговорност.

Необично ми jе што сам уз Jованку Радичевић, сада наjискусниjа у тиму, то jе значаjниjа улога за мене него што jе био случаj до сада. Понављам да jе дошло вриjеме да неке нове играчице изнесу већи терет него раниjе.

Искусна голманка не зна који су лимити нових „лавица”.

Тежимо томе да добиjемо што већи броj мечева на Свjетском првенству, али треба да градимо нашу игру и да напредуjемо из утакмице у утакмицу. Биле би срећне уколико прођемо групу, али морамо да будемо на земљи и свjесне да играмо против тимова коjи имаjу већу ротациjу од нас. Француска jе веома jака, против Анголе смо играле много пута и знамо да су необична екипа, морамо се озбиљно припремити ако желимо нешто да направимо – закључила је голманка Црне Горе, Марина Рајчић.

Репрезентациjа ће у Подгорици тренирати до четвртка, када путуjе за Шведску, гдjе ће против домаће селекциjе у петак и недjељу одиграти контролне мечеве коjи ће бити одлична провjера за Свјетско првенство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:55