Шахисти Електропривреде / - Фото: Шаховски савез
07/08/2021 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шахисти Електропривреде из Никшића освојили Премијер лигу

Шахисти Електропривреде из Никшића су побjедници ЦЕДИС Премиjер лиге у шаху за 2021. годину.

Последње коло ЦЕДИС Премиjер лиге jе дониjело коначан расплет. Златне медаље су припале шахистима никшићке Електропривреде, коjи су славили у седам мечева, док су минимално поражени само од екипе Мимозе. Никшићани су дошли до четврте титуле од обнове независности, а на овогодишњем издању Купа су освоjили друго мjесто.

Лука Драшковић jе сигурно предводио екипу, а златном медаљом jе заокружио сjаjну годину у коjоj jе успио да дође до шампионске титуле, а био jе и први наш играч коjи jе наступио на Свjетском купу. Значаjан jе био у допринос велемаjстора Бобана Богосавлjевића, интернационалних маjстора Стефана Миjовића и Бора Миљанића, фиде маjстора Jована Миловића, Игора Сарића, Божидара Кисића и Вука Милетића.

Друго мjесто jе припало екипи Будућности. Подгоричани су имали исти броj меч поена као и Никшићани, а пораз су претрпjели у директном дуелу са Електроптивредом, резултатом 4,5-1,5.

Трећим мjестом на успjешан начин годину завршава и екипа Мимозе из Тивта, коjа jе била и побjедник Купа. Изабраници Драгана Попадића су сигурном игром у последњем колу савладали Просвjету и дошли до бронзе.

Четврти jе Црногорац, коjи jе у последњем колу савладао петопласирани Рудар из Пљеваља. Шеста jе Просвjета, седми Херцег Нови.

Екипа Бихора из Петњице ће и следеће године наступати у Премиjер лиги, захваљуjући побjеди у последњем колу против екипе Берана. Беранци се селе у Прву лигу.

Судиjски посао jе обављао Игор Вуjачић.

Организатор лиге jе био Шаховски савез Црне Горе, ЦЕДИС jе био генерални спонзор. Покровитељ такмичења, коjе jе одржано у Сутомору jе била Управа за спорт и младе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:06