Сајам спорта / - фото: М.Н.
03/10/2021 u 14:22 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Сајам спорта‘‘ на бјелопољском градском тргу; Младост из осам клубова

Градски плато, подијељен на спортске пунктове, био је мјесто одакле су чланови спортских клубова демонстрирали борилачке вјештине, џудо, бокс, аикидо, али је такође био и атлетска стаза и мјесто гдје су млади стонотенисери показали своје способности

На бјелопољском градском тргу одржан је "Сајам спорта'', гдје је осам спортских клубова одржало  данас јавне тренинге презентујући тако  својим суграђанима здраве стилове живота, али и начин на који се долази до добрих спортских резултата. Градски плато, подијељен на спортске пунктове, био је мјесто одакле су чланови спортских клубова  демонстрирали борилачке вјештине, џудо, бокс, аикидо, али је такође био и атлетска стаза и мјесто гдје су млади стонотенисери показали своје способности.

image

Сајам спорта

- фото: М.Н.

Како је саопшттио Борис Сошић из Центра за спорт и рекреацију, последњи дио  Европске недејље спорта презентација индивидуалних спортова са циљем да се подстакну грађани да се баве физичким активностима, без обзира на године или физичку спремност, као и да се едукује грађанство о здравом начину живота, постуигла је пун успјех.

Он је казао да је ово манифестација која је суграђанима пружила прилику да буду активни спортски учесници, са циљем да се подстакне физичка активност на дуже стазе као примарни услов здравог друштва.

-Истакао бих важност оваквих манифестација које промовишу спорт нарочито за најмлађу популацију. Осим тога биљежи се и велики оџив како оних најмлађих тако и старијих суграђана који су препознали значај спорта и здравих стилова живота те је заинтересованост за упис у наше клубове знатно порасла” казао је Сошић подсјећајући да су током протекле недеље организоване промоције спортског риболова, планинарске и монтебајк трке на Бјеласици као и шаховски турнир.

image

Сајам спорта

- фото: М.Н.

Бјелопољски џудисти џудо клуба “Фаворит” не ријетко сами организују промоцију тог спорта, а како је казао тренер клуба Енес Цамић данас је посебна прилика да се и између осталог покажу и одличја на које су јако поносни.

-Спорт је саставни дио живота и веома битан сегмент, а то што радимо мора се презентовати да би људи виђели шта радимо на који начин тренирамо, а видите и сами ова одличја иза нас говоре о нашој успјешности” казао је Цамић.

По први пут наступили су и такмичари особа са инвалидитетом џудо клуба “Ипон”, чији је члан и Аднан Кујовић. Он је нагласио да “Ипон”  као млад клуб има перспективу, што како је истакао, уз подршку локалне управе имају намјеру да постану главни спортски репрезенти нашег града.

- Веома су важне манифестације овог типа, јер се на овај начин најбоље презентира спортска слика у смислу презентација спортских организација које заиста дају резултате” казао је Кујовић.

Своје боксерске вјештине показали су дјечаци и дјевојчице боксерских клубова “Феникс” и “ Бијело Поље” чији су  тренери Мевлудин Мулић и Славко Мрдак сагласни да је тај спорт у експанзији у граду на Лиму.

На недељи спорта учествовали су и млади стонотенисери који су предвођени тренером Ненадом Тошићем и чланом управе клуба Гораном Вукићевићем показали своје вјештине.

И мајстор аикидоа, Наташа Николић- Јушковић, са својим чланицама показале су вјештине овог спорта позивајући све заинтересоване да се баве аикидом.

- Прије мјесец дана сам основала клуб који има десетине чланова и мислим да су овакве промоције добре, не само за ову врсту спота већ генерално, јер је спорт веома важан сегмент како физичког тако и менталног здравља - навела је Николић Јушковић.

Наступли су и чланови АК Јединство, као и чланови џудо клуба Јединство предвођени Кристином Милићевић који су побрали симпатије присутних. И иза њиховог рада стоје многа одличја која су како је Кристина изјавила свима за понос.

- Овим спортом се бавим од своје пете године и мислим да је то један од најљепших спортова прије свега зато што нас учи да се одбранимо, да будемо бољи људи, а посебан ужитак представљају учешћа на првенствима и такмичењима као и сама путовања са клубом” нагласила је она и позвала све заинтересоване да се прикључе том џудо клубу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:14